Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
27.06.2018 | Olympiakomitea

Urheiluyhteisö antaa äänensä yhdenvertaisuuden puolesta Pride-kulkueessa

Urheiluyhteisö kokoaa tänä vuonna ensimmäistä kertaa joukkueen Helsinki Pride -kulkueeseen yhdenvertaisen ja moniarvoisen urheilun puolesta. Prideen osallistuu edustajia useista liikunnan ja urheilun järjestöistä. Osallistumista on koordinoinut Suomen Olympiakomitea.

-Yhdenvertaisuus on liikunnan ja urheilun arvojen ytimessä. Haluamme edistää tavoitteellisesti ja suunnitelmallisesti yhdenvertaisuuden toteutumista ja syrjimättömyyttä. Harrastamisen, kilpailemisen, vaikuttamisen ja näkymisen mahdollisuus kuuluu kaikille, Olympiakomitean viestinnästä ja yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Nelli Kuokka sanoo.

-Sateenkaaren värit ovat tapa tuoda esille liikunnan ja urheilun arvoja ja liikuntakulttuuria, johon jokaisella on oikeus kuulua, Kuokka jatkaa.

Urheiluyhteisö on lähtenyt mukaan hyvällä joukkuehengellä. Olympiakomitean lisäksi mukana ovat muun muassa Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU, Ratsastajainliitto, Sulkapalloliitto, kamppailulajit ja H.O.T. ry. VAU:n toiminnanjohtaja Riikka Juntunen pitää osallistumista tärkeänä arvokannanottona.

-Liikunta- ja urheiluyhteisö on loistanut poissaolollaan Pridessa. Tänä vuonna teemana on ääni, jota ei kuunnella. Olemme olleet niitä, jotka ovat jättäneet kuulematta ja jotka ovat marginalisoineet erilaisia vähemmistöjä. Osallistuminen on meille tärkeä asia, Juntunen toteaa.

-VAU ei hyväksy syrjintää. Haluamme kertoa sen ääneen muillekin ja lähteä mukaan Prideen viemään viestiä liikuntakulttuurista, joka elää ajassaan ja jonne kaikki ovat tervetulleita, Juntunen sanoo.

Mukaan lähtee laaja kirjo kamppailulajeja. Judoliiton toiminnanjohtajan Pekka Lehdeksen mukaan Prideen osallistuminen on kunnia-asia.

– Prideen mukaan lähteminen ja Olympiakomitean haasteeseen vastaaminen ovat luonteva jatko kamppailulajien yhdenvertaisuustyölle. Osallistumalla haluamme kertoa, että kamppailu-urheilusta löytyy hyviä harrastusmahdollisuuksia myös sateenkaariväelle ja heidän perheilleen, Lehdes toteaa.

 

Helsinki Pride -kulkue pidetään 30.6. Sen järjestää Heseta ry.

Lisätiedot: Olympiakomitean viestinnän ja yhteiskuntasuhteiden johtaja Nelli Kuokka, p. 040 822 7130