Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
28.06.2018 | Seuratoiminta

10 ideaa seuroille hyödyntää Kierrätyskeskusta – ota vinkit talteen!

Oletko tullut ajatelleeksi, että kierrätyskeskuksella on muutakin palvelua kuin ottaa vastaan vanhoja kalusteita? Paikallisesta kierrätyskeskuksesta voi löytyä monipuolisesti apua seuratoimintaan, mikä säästää myös rahaa. Aina ei ole tarvetta hankkia kaikkea itse omaan käyttöön tai ostaa uutta, vaan vaihtoehtoina voi olla esimerkiksi vuokrata varusteita tai kalusteita. Monet kierrätyskeskusten palvelut eivät välttämättä ole yleisesti tiedossa, ja alle on koottukin ainakin 10 hyvää tapaa hyödyntää Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksen palveluja materiaaleissa ja asiantuntijuudessa. Tässä vinkkiä kesän pohdintaan ja jo syksyn toimintaa ajatellen!

Osana Fiksujen toimintamallien työkalupakki -hanketta muutama seura vieraili Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksessa ja mietti yhteistyön muotoja. Vanhojen huonekalujen lisäksi Kierrätyskeskuksella on valtava määrä muun muassa urheiluvarusteita ja esim. kodinkoneita, joita se huoltaa ja vuokraa eteenpäin. Lisäksi Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus opastaa ja järjestää koulutuksia liittyen jätehuoltoon, kestävään kehitykseen tai vaikka järjestää sählymailasta keppariksi -tuunaustyöpajan – myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

– Tehtävänämme on vähentää luonnonvarojen kulutusta ja kasvattaa ympäristötietoisuutta. Tarjoamme erilaisia palveluja kuten ympäristökoulutusta – ja konsultointia esimerkiksi urheiluseuroille fiksuista tavoista, kertoo palvelupäällikkö Kaisa Karjalainen Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksesta.

Vuokraa, säästä, konsultoi:

Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskus tarjoaa urheiluseuroille:

  1. vuokraa tai lainaa urheiluvälineitä esim. johonkin tapahtumaan
  2. vuokraa kylmälaitteita, kahvinkeittimiä, näyttöjä, kalusteita tai pyöriä henkilökuntapyöriksi esim. johonkin tapahtumaan
  3. ota Kierrätyskeskuksen myyntipiste kierrätystapahtumaan myynnin ja massan lisäämiseksi
  4. ota Kierrätyskeskuksen pop up -lahjoituspiste johonkin tapahtumaan tai paikkaan
  5. ota vastaan apu jätekoulutuksessa vapaaehtoisille, jätehuoltosuunnitelman laatimisessa, konsultoinnissa tai toteuttamisessa tapahtumaan
  6. pyydä vanhojen hyväkuntoisten varusteiden tai kalusteiden hakua pois
  7. lainaa peräkärryä tavaroiden roudaukseen
  8. vie elektroniikkajätettä tai rikkinäisiä pyöriä uudelleen käytettäväksi
  9. hae ilmaisia materiaaleja, kuten paperia ja kyniä ym. toimistokäyttöön
  10. tuunauta omat brändätyt tuotteesi (esim. banderollit tai pelipaidat) uniikeiksi uusiotuotteiksi vaikka henkilökuntalahjoiksi tai palkinnoiksi

 

Espoon Hongan Milla Suviranta tutustuu Kaisa Karjalainen esittelemään Kierrätyskeskuksen pyöräverstaaseen.

 

Yhteisellä tutustumiskierroksella ja tapaamisella seurat ja Kierrätyskeskus ideoivat, miten Kierrätyskeskus on mukana Hyvinkään isossa urheiluvarusteiden kierrätystapahtumassa syksyllä ja mitä koripalloseura Honka voi hyödyntää Kierrätyskeskuksen ammattilaisia omissa tapahtumissaan sekä arjessaan. Koska Kierrätyskeskuksella on suuri valikoima urheiluvälineitä, pohdimme yhdessä myös uutta konseptia, jolla seurat voisivat vuokrata huokealla hinnalla lajikokeilupaketin, jolloin eri lajien kokeilu on mahdollista ja kätevää. Syksyn aikana kokeillaan monenmoista!

Tutustu Pääkaupunkiseudun Kierrätyskeskuksiin täältä.

Mitä paikallinen kierrätyskeskus tarjoaa? Kysy myös omalta paikkakuntasi tai lähialueen kierrätyskeskuksista ideoita yhteistyöhön!

 

#fiksuseura #teamfiksu #työkalupakki #olympiakomitea #sitra