Aiheet:
Sisältötyypit:
Mika Poutala urheilijavaliokunnan puheenjohtajaksi
Pikaluistelija Mika Poutala on valittu Suomen Olympiakomitean urheilijavaliokunnan puheenjohtajaksi. Urheilijavaliokunta on asiantuntijaryhmä, joka toimii edustusurheilijoiden ja Olympiakomitean välisenä yhdyssiteenä ja urheilijoiden edunvalvojana sekä Olympiakomitean neuvoa-antavana valiokuntana.
Viime keväänä huippu-urheilu-uransa päättänyt Poutala seuraa puheenjohtajana jääkiekkoilija Emma Terhoa. Poutala kertoo ensimmäiseksi tehtäväkseen lisätä tietoisuutta urheilijavaliokunnan tekemästä työstä huippu-urheilijoiden keskuudessa.
-Urheilijavaliokunta on olemassa kaikkien huippu-urheilijoiden tukena. Se on taho, joka pitää meidän puoltamme, välittää meistä ja ajaa meidän asioitamme, ja sen kautta tieto kulkeutuu varmasti perille myös Olympiakomitean johtoon asti.
-Urheilijavaliokunnan agendalla tärkeitä asioita ovat esimerkiksi uran jälkeiseen aikaan valmistautuminen ja siirtyminen, sekä urheilijan tukiasiat, vakuutukset ja kokonaisvaltainen hyvinvointi, Poutala sanoo.
Poutala on urheilu-urallaan voittanut kaksi EM-hopeamitalia ja edustanut Suomea neljissä olympialaisissa. PyeongChangin olympiakisoissa viime talvena hän sijoittui 500 metrillä neljänneksi. Väistyvä puheenjohtaja Emma Terho on toiminut urheilijavaliokunnassa vuodesta 2010 lähtien ja sen puheenjohtajana viimeiset 2 vuotta. Jääkiekossa olympiapronssia vuosina 1998 ja 2010 voittanut Terho valittiin viime keväänä Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) urheilijakomission jäseneksi.
Terhon mukaan KOK:n sisällä urheilijakomission rooli on kasvanut viime vuosina, ja tätä kautta yhteistyö kansallisten Olympiakomiteoiden suuntaan on noussut yhä tärkeämmäksi.
-KOK:n kannalta on keskeistä, että sen linkki eri lajien ja eri maiden urheilijavaliokuntiin ja sitä kautta urheilijoihin on mahdollisimman tiivis, Terho toteaa.
-Olympiakomitean urheilijavaliokunnassa on paljon kokemusta urheilijan arjesta. Tämän kokemuksen ja osaamisen aktiivinen hyödyntäminen on tärkeää koko suomalaisen urheilun kannalta. Viestintä ja keskustelut urheilijoiden suuntaan sekä tukipalveluiden kuten oikeusturvan, kaksoisura-asioiden ja uran jälkeisen siirtymävaiheen edelleen kehittäminen on tärkeää. On hienoa, että saamme Mikan kaltaisen osaajan edistämään näitä asioita uutena puheenjohtajana, Terho sanoo.
Suomen Olympiakomitean urheilijavaliokunta