Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.07.2018 | Olympiakomitea

SM-viikko 2018: Neljä päivää vilinää ja vilskettä Vantaalla

Järjestyksessään kolmas urheilun monilajitapahtuma SM-viikko järjestettiin Vantaalla 5.-8. heinäkuuta. Neljän päivän aikana yli 1000 urheilijaa mitteli 17 lajin suomenmestaruuksista maalla, vedessä ja ilmassa.

SM-viikon tuottaja Hanna Iiskola-Kesonen on yhtä hymyä SM-viikon käännyttyä loppusuoralle:

– Kolmas SM-viikko sujui erinomaisesti. Joka vuosi olemme saaneet tapahtumaa kehittymään ja tänäkin vuonna pääsimme taas askeleen eteenpäin.

– SM-viikko on hieno tapahtuma, jolle on ihan selkeästi kysyntää. Täällä on hyvä meno ja meininki, totesi lauantain kisatohinoissa myös Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen.

SM-viikon lajikirjoon kuuluu lajeja, jotka ovat suurelle yleisölle ehkä hieman tuntemattomampia. Kantavana ajatuksena SM-viikolla onkin yhteistyö, jonka tavoitteena saada lajeille uutta yleisöä, uusia harrastajia ja medianäkyvyyttä.

– Ylen panostus SM-viikkoon on upea ja TV-lähetykset MM-jalkapallon väleissä ovat tuoneet SM-viikon lajit entistä suuremman yleisön tietoisuuteen. Ja tätähän me tavoittelemme, kertoo Iiskola-Kesonen.

Tapahtuman järjestelyistä vastaa Olympiakomitea yhdessä lajiliittojen, Vantaan ja Ylen kanssa.

– Vantaan kaupungin kanssa asiat sujuivat hienosti ja koko tapahtuma rakentui hyvässä yhteistyössä. Oli hienoa tuoda lajeja ennakkoluulottomasti uusiinkin paikkoihin, kuten keskelle Tikkurilan keskustaan ja Heurekan ympäristöön.

– Tapahtuman urheilullinen sisältö suunnitellaan yhdessä lajiliittojen kanssa. Kilpailujen läpiviennistä lajit vastaavat apunaan omat toimitsijat ja vapaaehtoiset, joita oli tänä vuonna viitisensataa. SM-viikon hyvä tunnelma on pitkälti laji-ihmisten rakentamaa, suuret kiitokset siis heille, kiittelee Iiskola-Kesonen.

Myös urheilijoille SM-viikko luo erityisen tunnelman ja monen lajin urheilijat saivatkin esiintyä varsin suurelle yleisöjoukolle niin paikan päällä kuin kotikatsomoissa. SuperEnduro keräsi Vauhtikeskukseen katsojia vauvasta vaariin, BMX big air keräsi Tikkurilan torin täyteen yleisöä, Kuusijärvelle kokoontui isot katsojajoukot ja roller derby täytti Tikkurilan Urheilutalon lehterit ääriään myöten. Lisäksi ensimmäiset tv-katsojaluvut kertoivat myös kotikatsomoissa olleen huikean määrän katsojia.

BMX big airin suomenmestari Aleksi Rissanen ja roller derbyn SM-kultaan joukkueensa kipparoinut Malla Ylitalo kiittelivät vuolaasti SM-viikon konseptia ja tunnelmaa:

– SM-viikko on iso juttu jo pelkästään tv-näkyvyyden vuoksi. Hienoa, että nämä upeat lajit tulevat hyvin esille. Yhteenkuuluvuuden tunne tällaisessa tapahtumassa on aivan ensi luokkaa jopa lajien välillä, Rissanen kiittelee.

– Onhan tämä hienoa pelata mestaruudesta juuri SM-viikolla. Hieno konsepti ja mahtavaa, että nämä pienetkin lajit pääsevät esille, iloitsi Oulu Roller Derbyä edustava Ylitalo.

– Vesi olisi saanut olla lämpimämpää, mutta muuten kelit suosivat ja järjestelyt olivat erinomaiset. Uskon, että kaikki osallistujat ovat samaa mieltä, kiittelee rantavesipallon kultamitalistijoukkue Turun Uimareihin kuuluva Petri Malin SM-viikon järjestäjiä.

 

SM-viikko järjestettiin nyt ensi kertaa Vantaalla. Siitä, missä ja milloin seuraava tapahtuma järjestetään, aloitetaan toimitusjohtaja Mikko Salosen mukaan keskustelut jo lähikuukausina.