Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
09.08.2018 | Seuratoiminta | Uutinen

Valtakunnallinen harrastusviikko kouluilla 3.–9.9.2018 

Tehdään nuorten omasta ideasta totta! Nuoret ovat toivoneet viikkoa, jonka aikana he pääsevät tutustumaan paikkakunnan harrastusmahdollisuuksiin omalla koululla. Syyskuun alussa koulut ja järjestöt yhdistävät voimansa ja toteuttavat tämän toiveen. Valtakunnallinen Harrastusviikko on ensimmäinen laatuaan, ja siitä on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne. Ilmoita koulusi mukaan!

 Mitä taidekerhossa, kokkikoulussa tai urheiluseurassa tehdään?

Mitä harrastajilta odotetaan? Millaista porukkaa vetäjät ovat? Minkä verran pitää osata? Harrastusviikolla oppilaat saavat vastauksia kysymyksiinsä omalla koululla, tuttujen kavereiden seurassa. He pääsevät pelaamaan, kisaamaan ja kokeilemaan erilaisia lajeja – ja saattavat löytää harrastuksen, jota eivät olisi ikinä muuten tulleet ajatelleeksi.

Koulujen ja yhdistysten kannattaa yhdistää voimansa

Kun koulu ja paikalliset toimijat yhdistävät voimansa, nuorille saadaan rakennettua monipuolinen ja kannustava tapahtuma kohtuullisilla ponnistuksilla. Harrastusviikko käynnistää syyslukukauden hyvällä energialla, rohkaisee passiivisempiakin nuoria tutustumaan lähiseudun tarjontaan ja synnyttää parhaimmillaan pysyvämpiä yhteistyömalleja esim. koululla tapahtuvaan kerhotoimintaan. Koulut voivat rohkeasti ottaa yhteyttä paikallisiin yhdistyksiin ja pyytää myös heitä mukaan harrastusviikkoa ideoimaan ja toteuttamaan.

Jokainen koulu toteuttaa tapahtuman haluamallaan tavalla

Harrastusviikko voi kestää nimensä mukaisesti viikon, mutta yhtä hyvin muutaman päivän tai vaikka vain päivän. Se voi olla oma tapahtumansa tai jo olemassa olevan tapahtuman (esim. markkinat, katutapahtuma) jatke, pieni tai iso. Tilaisuuksia voi halutessaan järjestää myös iltaisin tai viikonloppuna.

Ilmoita koulusi harrastusviikon toteuttajaksi

Harrastusviikon toteuttajaksi voit ilmoittautua osoitteessa https://www.lyyti.fi/reg/harrastusviikko.  Mukaan on ilmoittautunut jo yli 250 koulua. Lista jo mukaan ilmoittautuneista kouluista löytyy täältä.

Lue lisää ja hyödynnä valmiita materiaaleja osoitteessa olympiakomitea.fi/harrastusviikko.

  • Harrastusviikon julistepohjia ja nettibannerit
  • Wilma-viestipohja ja banneri
  • Ideoita ja vinkkejä kerhotoiminnan materiaaleista
  • Työkaluja harrastusviikon toteuttamiseen (Pop-up-koulun työkalu)Hyödynnä näitä vapaasti!

 

Harrastusviikon toteuttamista mukana tukemassa: Kehittämiskeskus Opinkirjo  I  Koululiikuntaliitto  I  Liikunnan aluejärjestöt  I  Mannerheimin Lastensuojeluliitto  I  Nuori Kirkko  I  Suomen 4H-liitto  I  Suomen Olympiakomitea  I  Suomen Partiolaiset  I  Suomen Vanhempainliitto  I  WAU ry  I  Opetus- ja kulttuuriministeriö  I  Opetushallitus

 

 

Lue lisää aiheesta