Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.08.2018 | Seuratoiminta

Vuoden tehokkain rekrytointitapahtuma seuroille? Harrastusviikko kouluilla 3.-9.9.

Nuoret ovat toivoneet viikkoa, jonka aikana he pääsevät tutustumaan paikkakunnan harrastusmahdollisuuksiin omalla koululla. Lukukauden  alussa järjestöt ja koulut yhdistävät voimansa ja toteuttavat tämän toiveen. Ensimmäistä kertaa järjestettävästä Harrastusviikosta on tarkoitus rakentaa vuosittainen tapahtuma. Se tarjoaa loistavan seuroille rekrytointimahdollisuuden, johon kannattaa todellakin tarttua!

Mitä taidekerhossa, kokkikoulussa tai urheiluseurassa tehdään? Mitä harrastajilta odotetaan? Millaista porukkaa vetäjät ovat? Minkä verran pitää osata? Harrastusviikkoon osallistuvat peruskoulut avaavat ovensa järjestöille ja tarjoavat näin parhaan mahdollisen foorumin oman tarjonnan esittelemiselle ja nuorten kysymyksiin vastaamiselle.

Jokainen koulu toteuttaa Harrastusviikon omalla tavallaan: moni- tai yksipäiväisenä, erillisenä tai jonkin jo olemassa olevan tapahtuman jatkeena, päivällä tai illalla, arkena tai viikonloppuna.Ideointi ja toteutus tapahtuu  kuitenkin yhdessä järjestöjen kanssa.

Osallistujille voidaan tarjota mm. pajoja, pelejä ja kilpailuja sekä ilmaisia kokeilukertoja. Lapset ja nuoret voidaan ottaa mukaan myös suunnitteluun ja käytännön järjestelyihin. Tavoitteena on rento, helposti lähestyttävä ja toiminnallinen tapahtuma, johon jokainen – se arin ja passiivisinkin oppilas – tuntee olevansa tervetullut.

Parhaimmillaan omaan toimintaan saadaan houkuteltua nuoria, jotka eivät tulisi muuten edes ajatelleeksi kyseisen harrastuksen aloittamista. Koulujen kanssa päästään rakentamaan entistä tiiviimpää yhteistyötä ja kehittämään esim. koulun tiloissa järjestettävää kerhotoimintaa.

Olkaa yhteydessä oman alueenne kouluihin

Olkaa yhteydessä kouluihin ja lähtekää ideoimaan tapahtumaa yhdessä koulujen kanssa.  Lista mukaan ilmoittautuneista kouluista täältä.  Seura voi olla yhteydessä oman alueen kouluihin, vaikka koulu ei vielä olisi ilmoittautunutkaan mukaan. Aikataulu on tiukka, joten toimeen kannattaa tarttua heti. Aloittaa voi pienestikin – ensi vuonna tiedetän enemmän ja tehdään isommin!

Lisätietoja ja valmiita materiaaleja ja vinkkejä
olympiakomitea.fi/harrastusviikko

LÄHTEKÄÄ ROHKEASTI MUKAAN!

 

Harrastusviikon toteuttamista mukana tukemassa: Kehittämiskeskus Opinkirjo  I  Koululiikuntaliitto  I  Liikunnan aluejärjestöt  I  Mannerheimin Lastensuojeluliitto  I  Nuori Kirkko  I  Suomen 4H-liitto  I  Suomen Olympiakomitea  I  Suomen Partiolaiset  I  Suomen Vanhempainliitto  I  WAU ry  I  Opetus- ja kulttuuriministeriö  I  Opetushallitus