Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
03.09.2018

Paratriathlonin maailmanmestari Liisa Lilja OlympiaCastin vieraana

Miten jalka-amputoitu urheilija vastaa, kun vieras lapsi kysyy, missä tämän valomiekka on ja onko hän kotoisin dark sidesta?

OlympiaCastin kolmannen jakson vieraana on paratriathlonin hallitseva maailmanmestari Liisa Lilja.

Lapsena Liisa Liljan unelmana oli tulla vapaaksi intiaaniksi, joka juoksentelee ympäri sademetsiä. Kahdeksanvuotiaana Lilja sairastui luusyöpään, minkä seurauksena hänen toinen jalkansa amputoitiin. Yhden raajan menettäminen ei kuitenkaan riittänyt karkottamaan urheilun lumoa – pikemminkin päinvastoin.

– Silloin piti tajuta se, että tämä robottijalka ei ole minulle apuväline. Se on osa minua ja osa identiteettiäni. Sitä ennen oli Liisa 1.0, ja sen jälkeen tuli Liisa 2.0, Lilja avaa OlympiaCastin vieraana.

Suomen Olympiakomitean tuottaman podcast-sarjan kolmannessa jaksossa 26-vuotias Lilja kertoo värikkäällä tavallaan, millaista reittiä hänestä on tullut maailmanluokan urheilija paratriathlonissa. Niin hyvä, että syyskuun puolessavälissä hän puolustaa PTS2-luokan maailmanmestaruuttaan Australiassa.

OlympiaCast: Liisa Lilja.


OlympiaCast on Suomen Olympiakomitean tuottama podcast-sarja huippu-urheilun tarinoista, ihmisistä ja ilmiöistä. Sarjassa tavataan urheilijoita, valmentajia, johtajia ja taustavaikuttajia suomalaisen huippu-urheilun ytimestä ja sukelletaan syvälle kunkin vieraan sielunmaisemaan. Isäntinä toimivat Mika Poutala ja Ilkka Palomäki.

OlympiaCast -jaksot ovat kuunneltavissa täällä.