Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.09.2018 | Huippu-urheilu

Verkostossa on voimaa

Verkosto toimii, kun on yhteinen tavoite, jota varten ollaan olemassa. Lahteen kokoontunut urheiluakatemioiden ja valmennuskeskusten verkosto tekee työtä suomalaisen urheilun eteen.

Urheiluakatemiat ja valmennuskeskukset ovat kokoontuneet Lahteen yhteisille toimintaympäristöpäiville. Verkosto kokoontuu säännöllisesti pohtimaan yhteisiä tavoitteita ja suunnittelemaan toimenpiteitä tavoitteiden saavuttamiseksi. Urheiluakatemiat ja valmennuskeskukset tekevät yhdessä työtä, jotta urheilijoilla olisi kansainvälisen vertailun kestävä päivittäisvalmennus ja toimintaympäristö, jossa urheilijat voisivat saavuttaa oman potentiaalinsa urheilussa ja muilla elämänaloilla.

Verkostossa on vahva usko yhteistyön voimaan.

– Urheiluakatemioista ja valmennuskeskuksista on muodostunut tiivis yhteisö, joka uskoo yhdessä tekemisen voimaan. Verkoston vahvuus on se, että täällä pystytään käymään rehellistä urheilukeskustelua, vaikka asioista ei aina ollakaan samaa mieltä, sanoo Urheiluakatemiaohjelman johtaja Antti Paananen.

Neljän vuoden valmennuspestin jälkeen takaisin verkoston toimijaksi palannut entinen hiihtomaajoukkueen päävalmentaja Reijo Jylhä pitää verkostojen merkitystä todella tärkeänä.

– Päävalmentajan työ oli minun näkökulmastani verkoston johtamista. Hyödynsin kaiken osaamisen, mikä suomalaisten verkostojen, esimerkiksi Olympiakomitean tai Kihun, kautta oli käytettävissä. Tavallaan kaikki toiminta ja johtaminen tapahtuu tänä päivänä verkostoissa. Teknologia antaa myös mahdollisuuden kokoontua usein ja kehittää asioita eteenpäin, kommentoi Jylhä.

Urheiluakatemiatoimintaa Päijät-Hämeessä jo 10 vuotta

Verkostopäivien aikana juhlittiin myös Päijät-Hämeen Urheiluakatemiaa. Toimintaa on ollut jo yli kymmenen vuotta ja se on kehittynyt merkittävästi vuosien varrella.

– Oikeastaan toiminta on laajentunut joka suuntaan. Olin itse ensimmäisiä akatemiaurheilijoita täällä, joten tiedän hyvin, millaista oli urheiluakatemian alkutaipaleella. Urheilijoille oli saatavilla kyllä silloinkin joitain tukipalveluita, mutta tarjontamme on monipuolistunut niistä ajoista huikeasti. Myös valmennusprosesseja on kehitetty kansallisten ohjeiden mukaisiksi. Samoin oppilaitosyhteistyö on mennyt merkittävästi eteenpäin esimerkiksi päivittäisvalmennuksen prosessien kehittämisessä, iloitsee Päijät-Hämeen urheiluakatemian toiminnanjohtaja Johanna Ylinen.

Lue lisää aiheesta