Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.09.2018 | Seuratoiminta

Tähtiseura-ohjelma kokosi yli 70 seurakehittäjää yhteisille verkostopäiville Helsinkiin

Olympiakomitea, lajiliitot ja aluejärjestöt ovat yhdessä luoneet Tähtiseura-laatuohjelman, jonka tavoitteena on suomalaisen urheiluseuratoiminnan kehittäminen. Seurakehittäjien verkosto kokoontui Helsingissä 10.-11.9.2018 suunnittelemaan yhteisiä toimenpiteitä. Keskeisenä aiheena oli mm. uusi Tähtiseurojen verkkopalvelu, joka toimii urheiluseurojen kehittämisen ja verkostoitumisen digitaalisena palveluna lokakuun alusta alkaen.

–      Pienessä maassa aktiivisesti yhdessä toimiminen on paras mahdollinen tapa luoda yhteisöllisyyttä, kehittyä ja saavuttaa menestystä. Tähtiseura-ohjelmaan liittymällä lajiliitot ja aluejärjestöt saavat apua ja työkaluja seurojen toiminnan kehittämiseen ja uudistamiseen. On upeaa, että mukaan on lähtenyt näin suuri ammattilaisten joukko, hehkuttaa Olympiakomitean seuratoiminnan asiantuntija Eija Alaja.

–      Aloitin työni seurakehittäjänä viime joulukuussa ja tämä porukka on ollut ylivoimaisesti paras vertaistuki työlleni. On upeaa, miten hienosti seurakehittäjien verkostoon on päässyt sisään ja keskustelut ovat vieneet osaamistani eteenpäin nopeasti, toteaa Tommi Lindroos Hämeen liikunnasta ja urheilusta.

Tähtiseura-verkkopalvelu tarjoaa uudet kehittämisen ja verkostoitumisen työkalut ilmaiseksi seuroille

Tähtiseura-ohjelma pohjautuu jatkuvan kehittämisen malliin. Tähtiseura-verkkopalvelussa seura voi tehdä omaa kehittämistyötään itsenäisesti ja vuorovaikutteisesti muiden seurojen sekä lajiliiton tai aluejärjestön seurakehittäjien kanssa. Palvelusta löytyvät tarvittavat kehittämistehtävät ja työkalut.

 –  Tähtiseurat toimivat osana maanlaajuista jatkuvan kehittämisen verkostoa, jossa seurat saavat tukea omaan toimintaansa ja jakavat hyviä käytäntöjään. Tähtiseura-ohjelmalla haluamme vahvistaa yhteistyötä seurojen välillä. Hyväksi havaittuja käytäntöjä jakamalla voidaan toimintaa kehittää entistä paremmaksi. Tätä kehittämistyötä helpottamaan ja palvelemaan olemme tehneet digitaalisen Tähtiseura-verkkopalvelun, joka avautuu seuroille lokakuun alussa, hehkuttaa Olympiakomitean seuratoiminnan koordinaattori Suvi Voutilainen.

Tähtiseura-verkkopalvelu toimii osana Suomisportia. Suomisport on urheiluyhteisön oma, laajeneva digipalvelu, joka helpottaa seurojen arkea ja tuottaa tietoa seuran toiminnasta.

 

Tähtiseura-päivät 6.-7.10. Gran Marinassa Helsingissä

Tähtiseurojen vuoden kärkitapahtuman Tähtiseura-päivien ilmoittautuminen on parhaillaan käynnissä. Tapahtumaan ovat lämpimästi tervetulleita kaikki seuratoiminnan kehittämisestä kiinnostuneet urheiluseurat. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan täällä.

 

Tutustu

Tähtiseuran laatutekijöihin

Tähtiseurat lajeittain 9/2018

Tähtiseurat alueittain 9/ 2018

 

 

Lue lisää aiheesta