Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.09.2018 | Olympiakomitea

Olympiakomitean VIRTA – Energianpuolustuskurssi haastaa johtajan arkirutiinit 

Huippu-urheilija pitää huolta työvälineestään, kehon ja mielen voimavaroista. Miten johtaja tekee saman? Johtotehtävissä vaaditaan huippu-urheilijamaista asennetta ja taitavaa energianhallintaa joka päivä. Olympiakomitea kutsui elokuun lopussa 12 suomalaista johtajaa keskittymään elinvoiman ja suorituskyvyn johtamisen äärelle järjestyksessään viidennelle VIRTA – Energianpuolustuskurssille

VIRTA – Energianpuolustuskurssi on Suomen Olympiakomitean vaikuttajaohjelma, jonka tavoitteena on vihkiä maan ylin johto mission mukaisesti Suomen elinvoimaistamiseen.

Kaksipäiväiselle kurssille kutsutaan vuosittain 12 osallistujaa, jotka edustavat muun muassa elinkeinoelämää, julkishallintoa, poliittista kenttää, koulutusta ja tutkimusta, mediaa, taidetta ja kulttuuria sekä kansalaisjärjestöjä.

Kurssin ydinsisältönä on ihmisen energianhallinnan perusteet eli kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ja elinvoiman keskeiset ainekset, jotka ovat huippusuorituksen edellytyksenä. Näihin kuuluvat esimerkiksi ravinto, fyysinen harjoittelu, päivittäinen liike, palautuminen, motivaatio, vuorovaikutus ja merkityksellisyys.

– Haluamme osaltamme vaikuttaa siihen, että suomalaisessa yhteiskunnassa on energiaa ja suorituskykyä, onhan kilpailukykymme ytimessä energiset ihmiset. Kutsumme Virtaan Suomen ylimmän johdon edustajia eri elämänalueilta, koska johtajat toimivat esimerkkeinä ja luovat toimintakulttuuria omissa ympäristöissään, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen kuvaa Virran lähtökohtia.

Osallistujat saavat kurssilla eväitä oman sekä organisaationsa energiatason kohottamiseen johtavien asiantuntijoiden avulla sekä luentojen että käytännön harjoitteiden kautta. Kurssin aikana osallistujat arvioivat omia arkirutiinejaan ja sitoutuvat henkilökohtaisen energianhallinnan mission toteuttamiseen kurssia seuraavien 90 päivän ajaksi. Tavoitteellisen muutosohjelman tukena toimii oma valmentaja eli kurssipari Virrasta.

Virran asiantuntijoina ovat toimineet muun muassa Human Performance Instituten Fortune 100 -yritysten ylimmän johdon koulutukseen erikoistunut Fred Harburg, Hintsa Performancen energian ja suorituskyvyn kasvattamiseen erikoistunut tieteellinen johtaja James Hewitt, F1-maailmanmestari Sebastian Vettelin entinen valmentaja Heikki Huovinen, ravitsemusasiantuntija Patrik Borg, aivotutkija Katri Saarikivi sekä unilääkäri Henri Tuomilehto.

Olympiakomiteassa Virtaa pyörittää viestinnästä ja yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Nelli Kuokka.