Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.09.2018 | Seuratoiminta | Uutinen

Harrastusviikon kauhean kiva päivä: kokeile open harrastusta!

On ollut ihan mahtavaa! sanoo viikon päätteeksi Haukkamäen koulun luokanopettaja Salla Nikander. Harrastusviikko aloitettiin koko koulun yhteisellä päivänavauksella, johon yksi luokista oli koonnut esityksen paikkakunnan kaikista harrastusmahdollisuuksista. Opettajien harrastusten esittelyyn varattiin yksi kokonainen päivä.

Kierrettävillä esittelypisteillä oppilaat pääsivät leikkimään harrastavaa opea kokeilemalla mm. rokkibändissä laulamista, miekkailua, kuntosaliharjoittelua, hiihtoa ja nukkekodin rakentamista. Oppilaat puolestaan saivat esitellä omia harrastuksiaan luokissa koko viikon. Esitysten yhteydessä muut saivat tuntumaa mm. haitarin soittoon, koripalloon ja pleikkarin pelaamiseen ja pääsivät sovittelemaan lätkäkamoja ja ratsastusvarusteita.

 

– Esittelyjen lomassa syntyi hyvää keskustelua muun muassa siitä, että harrastuksen ei aina tarvitse olla sellainen, josta maksetaan tai jota tehdään muualla. Esimerkiksi eräs oppilas opetti piirtämisharrastuksensa esittelyn ohessa muille laaman piirtämistä.

Jokainen oppilas dokumentoi viikkoa omaan sähköiseen päiväkirjaan, jonka sai toteuttaa myös äänitiedostona. Päiväkirjaan kirjattiin, mitä eri harrastuksiin liittyvää oli tehnyt ja oppinut, mikä oli ollut oudompaa tai erityisen kiinnostavaa. Mukaan sai liittää myös kuvia, vaikkapa itsestä lätkävarusteet päällä.

”Seuran valmentaja tuli Tampereelta päiväksi Karkkilaan ihan meitä varten!”

Opettajien ja oppilaiden järjestämän toiminnan ohella kiitettävästi kortta harrastuskekoon kantoivat myös ulkopuoliset tahot. Yhdeksi päiväksi yksi luokista muutettiin treenisaliksi, jossa thainyrkkeilyseura Karkkilan Sisu Thaiboxing Club veti kaikille koulun 137 oppilaalle 15 minuutin tutustumistreenit!

– Ihailtavaa asennetta osoitti seuran Tampereella asuva valmentaja, joka tuli ensin junalla Riihimäelle, ja sieltä toisen valmentajan kyydissä Karkkilaan ihan meitä varten! kiittelee Nikander.

Nuorisotoimi vastasi toisena kokonaisena päivänä sählyn ohjaamisesta. Painiharrastusta esitteli koulussa paljon sijaisuuksia tehnyt painin harrastaja/valmentaja. Tanssitunteja vetivät tanssia harrastavat lukiolaiset ja eräs futista harrastava lukiolainen ohjasi jalkapalloa 5. ja 6. luokkalaisille.

”Mahtavalla viikolla” ei matikkaa ja äikkää paljon ehditty tekemään.

– Eipä se haittaa, kun ollaan tehty montaa muuta hyödyllistä juttua, kuten harjoiteltu esiintymistaitoja ja keräilty mukavia muistoja, kuittaa Nikander.

Kuvia on jaettu myös mukana olleille työpajojen vetäjille, jotta he pystyvät hyödyntämään panostaan omassa markkinoinnissa. Tieto viikon mahtavuudesta on levinnyt ja vanhemmatkin ovat päässeet mukaan fiilistelemään. Eräs vanhempi kommentoi thainyrkkeilyä netissä näin: ”Tää olikin loistojuttu, tänään vanhempain illassa puhuttiin asiasta muutamaan otteeseen ja lapset olivat olleet innoissaan. Ainakin muutama uusi tulossa harrastusta kokeilemaan.”

Tämmöistä kivaa kannattaa levittää eteenpäin!

Lue lisää aiheesta