Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.09.2018 | Seuratoiminta | Uutinen

Kimmokkeita, kavereita, kumppaneita

Harrastusviikolla oli hienoa seurata kaveruuden vetovoimaa jo 1. ja 2. luokkalaisten keskuudessa. Kun yksi innostui koripallosta ja vähän kyselin, olisiko kukaan innostunut siihen kaveriksi, toinen ilmoittautui heti, kertoo turkulaisen Luostarivuoren koulun Kerttulin yksikön vastuuopettaja Tea Palmu.

– Vaikka lapsilla tuntuu olevan yllin kyllin harrastuksia, on myös heitä, joita täytyy rohkaista, hän jatkaa.

Niinpä pienessä, 43 oppilaan yksikössä päätettiin harrastusviikolle räätälöidä joka päivälle jotain eri tavalla innostavaa. Maanantaina oli Hirvensalon nuorisoteatterin esittäytyminen, jonka jälkeen päästiin kokeilemaan draamaa yhdessä. Tiistaina Aurajoen Uinti jakoi esittelynsä bonuksena ilmaislippuja Impivaaran uimahalliin tutustumisharjoituksiin. Keskiviikkona Turun Urheiluliiton yleisurheilujaosto järjesti koulun pihalla kuulantyöntöä ja esteradan. Torstaina Turun NMKY ohjasi koripallon alkeita (kuvassa) ja perjantaina voimisteluseura Lahjan Tytöt ohjasi jumppaa.

– Hienoa oli seurata, kuinka hyvin suunniteltuja ja toimivia esittelytunnit olivat ja kuinka innostavasti kaikki tahot rohkaisivat lapsia kokeilemaan.

Palmu toteaa panostamisen halua löytyneen kiitettävästi myös oppilailta, kun kaikki halukkaat saivat viikon aikana kertoa omista harrastuksistaan luokalle.

– Hienoja esityksiä on kuultu muun muassa keräilystä, Youtube-videoiden tekemisestä, kilpauinnista, jalkapallosta, salibandystä ja partiosta.

Kaiken kaikkiaan kiva ja vauhdikas viikko rikkoi rutiineja hyvällä tavalla.

– Kaikki vierailevat tahot ovat aina tervetulleita, näin opettajakin oppii, lähettää Palmu terveiset yhteistyökumppaneille.

Lue lisää aiheesta