Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
19.09.2018 | Olympiakomitea

Ajankohtaiset toiminnanjohtajien aamusta

Liittojen toiminnanjohtajia ja muita työntekijöitä kokoontui 19.9. Olympiakomitean johdolla vuoden 2019 toiminnan suunnitteluun, joka startattiin yhdessä jo keväällä.

Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen korosti yhteisen suunnittelun tärkeyttä valintojen jalkauttamisessa.

–  Tämä työ luo pohjan Olympiakomitean toimintasuunnitelmalle ja tuo samalla sisältöjä lajien omiin toimintasuunnitelmiin, Salonen sanoi.

Salonen nosti yhteisessä alustuksessa esille kaksi laajempaa painopistettä; liikunnan ja urheilun kansalaisjärjestötoiminnan ja sen tukemisen sekä liikunnallisen elämäntavan edistämisen.

Tärkeä nosto on osaamisohjelma, jossa keskitytään niin seuratoiminnan, huippu-urheilun kuin henkilöstönkin osaamisen kehittämiseen.

Salonen esitteli myös kolme erillistä kehittämiskohdetta vuosille 2018–2020, jotka näkyvät toimintasuunnitelmassa. Suomisport, urheiluyhteisön oma digitaalinen palvelu, Olympiakomitean tapahtumayksikkö Sport Finland sekä SM-viikko, joka on saamassa jatkoa ainakin seuraavat kolme vuotta.

Toimitusjohtaja kertoi, että suurin muutos toiminta- ja taloussuunnitelmassa on, että taloutta aletaan jatkossa tarkastella olympiadisyklillä.

− Budjetti vaihtelee paljon, kun verrataan talvi- ja kesäolympiavuosia sekä ”välivuosia”. Jatkossa voidaan tehdä talviolympiavuonna tappiota, kesäolympiavuonna tehdä nollatulos ja kisojen välisinä vuosina tehdä voittoa.

– Tällainen rytmitys on välttämätöntä, jotta operatiivisesta perustoiminnasta ei tarvitse tinkiä olympiavuosina.

Salonen nosti vielä keskusteluun Olympiakomitean vision.

− Strategiaa ei olla muuttamassa, mutta visio nostetaan keskusteluun eri yhteyksissä syksyn aikana.

Aamun alustuksen lopuksi kerrottiin Liikunnan aluejärjestöjen ja Olympiakomitean Yhdessä enemmän -työstöstä. Tavoitteena on saada vaikuttavuutta yhteisten teemojen kautta. Työtä on nyt tehty vuoden verran. Seuraavassa vaiheessa otetaan lajiliitot mukaan.

Lajiliittojen ja Liikunnan aluejärjestöjen keskustelutilaisuus järjestetään maanantaina 5.11. klo 14.15-16 Taitotalossa.

Seuraava toiminnanjohtajien aamuinfo pidetään keskiviikkona 17.10.