Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.10.2018 | Olympiakomitea

Uusi New Leaders -koulutusohjelma luo tasa-arvoon ja vastuullisuuteen perustuvaa johtajuutta urheiluliikkeeseen 

Suomen Olympiakomitea avasi haun eurooppalaiseen urheilujohtamisen koulutukseen Buenos Airesissa – haku on auki 31.10. asti! 

Suomen Olympiakomitea järjestää yhdessä Euroopan olympiakomiteoiden (EOC) ja Kansainvälisen olympiakomitean (KOK) kanssa urheilujohtamisen koulutuksen nimeltä ”New Leaders”. KOK:n tasa-arvopalkinnon vuonna 2017 voittanut Birgitta Kervinen avasi haun ohjelmaan Buenos Airesissa nuorten olympiakisojen yhteydessäAloitteen ohjelmasta tehnyt Kervinen kutsui nykyiset ja tulevat urheilupäättäjät luomaan tasa-arvosta, hyvästä hallinnosta ja vastuullisuudesta uuden normaalin urheiluun.

New Leaders -koulutusohjelman osallistujat oppivat eettisestä johtajuudesta, viestinnästä ja harjoittelevat hyvän hallinnon mukaisia johtamistapoja. He saavat työkaluja totuttujen toimintatapojen haastamiseen, strategisten linjausten toimeenpanoon sekä pääsevät harjoittelemaan opittuja taitoja käytännössä.

Koulutuksen kulmakivi on muutosjohtaminen, jossa tasa-arvo, hyvä hallinto ja vastuullisuus korostuvat. Ohjelma jalkauttaa KOK:n keväällä 2018 julkaisemat urheiluliikkeen tasa-arvosuositukset käytäntöön. Ohjelman tavoitteena on vahvistaa eettistä urheilujohtamista, lisätä naisten määrää urheilun päätöksentekopaikoilla sekä luoda uusi kansainvälinen urheilujohtamiskoulutuksen konsepti.

Tulevaisuuden urheilujohtajissa on muutosvoimaa

Koulutukseen valitaan 30 osallistujaa Euroopasta, 15 naista ja 15 miestä. Koulutukseen kuuluu kolme työpajaa, jotka järjestetään Liettuassa, Irlannissa ja kolmas isäntämaa vahvistuu myöhemmin. Syksyllä 2019 Suomessa järjestettävä konferenssi päättää koulutuksen ja kokoaa eurooppalaisia ja kansainvälisiä urheiluvaikuttajia yhteen luomaan suuntaviivat tulevaisuuden urheilujohtamiselle. Osana koulutusta on lisäksi mentorointiohjelma, jossa jokainen osallistuja valitsee itselleen kokeneen urheilujohtajan mentorikseen.

Kenen kannattaa hakea?

New Leaders on suunnattu urheiluliikkeessä toimiville ammattilaisille, joille on tärkeää vastuullisuuden, hyvän hallinnon ja tasa-arvon edistäminen liikunnassa ja urheilussa. Keskeistä on halu haastaa itsensä, kehittää johtamistaitoja sekä intohimo viedä ideat toiminnaksi. Lisäksi hakijalla tulee olla uskallusta luoda muutosta omassa organisaatiossaan sekä urheiluliikkeessä yleisesti.

Iältään 23-40 -vuotiaat naiset ja miehet, jotka työskentelevät kansallisissa olympiakomiteoissa tai kansainvälisessä urheiluliikkeessä voivat hakea koulutukseen. Lisäksi entisiä olympiaurheilijoita kannustetaan hakemaan koulutukseen.

Hae ohjelmaan tästä linkistä 

Kansainvälinen vaikuttamismahdollisuus Suomelle

Koulutusohjelma toimii pilottihankkeena Kansainväliselle olympiakomitealle, joka järjestää New Leaders -koulutusohjelman kaikissa maanosissa vuosien 2019 – 2020 aikana. Olympialiikkeen muutoksentekijöistä, game-changers, rakentuu globaali tulevaisuuden urheilujohtajien verkosto, jonka tavoitteena on entistä tasa-arvoisempi ja vastuullisempi urheiluliike.

Lisää tietoa saat: 

niina.toroi@olympiakomitea.fi, +358 40 672 2220
www.newleaders.fi

#newleaders | #gamechangers | #fullpotential

Aiheeseen liittyviä uutisia:

Lupauksia paremmasta johtajuudesta