Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.10.2018 | Huippu-urheilu

Hautala nuorten olympiafinaaliin, Kemppi kahdeksan joukkoon Buenos Airesissa

Nuorten olympialasten ilmakivääriammunnan 10 metrin sekaparikilpailussa Suomen Viivi Kemppi oli argentiinalaisen parinsa Facundo Firmapazin kanssa karsintakilpailun 4:s pistein 825,9. Ensimmäisellä pudotuskierroksella Kemppi / Firmapaz voitti tiukassa kamppailussa parin Wang (CHN) / Emilov (BUL) lukemin 10-9 ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon.

-Alku oli vähän tahmea, mutta sitten alkoi kulkea oikein kunnolla. Ekalla jatkokierroksella oli todella tiukkaa ja siinä tuli vähän järjestäjillekin sähläystä, kun piti uusia yhdet laukaukset, joiden ansiosta sitten lopulta selvisimmekin jatkoon. Oikein hyvä fiilis on!

Ammunnan sekaparikilpailu jatkuu puolivälierillä torstaina klo 15 Suomen aikaa. Suomalais-argentiinalaista kaksikkoa vastaan asettuu pari Benedetti (ITA) / Mahardika (INA).

Päivän toisessa sekajoukkuekilpailussa Judoka Turpal Djoukaevin edustama Team Los Angeles putosi jatkosta neljännesvälierissä.

Ada Hautala neliottelun finaaliin

Tyttöjen telinevoimistelun karsinta jatkui puomilla. Ada Hautala oli telinekohtaisen karsinnan 10:s pistein 12.033. Hautala ei aivan yltänyt telinekohtaisiin finaaleihin, mutta neliottelun yhteispisteiksi hänelle kirjattiin 48.357, mikä riitti sijaan 11 ja finaalipaikkaan.

-Tosi huikeaa fiilis, hienoa päästä finaaliin! Finaalissa mennään hyvällä mielellä ja mahdollisimman tarkasti, Hautala sanoi.

14-vuotias Oulun Pyrinnön voimistelija on eurooppalaisista kahdeksanneksi paras finaaliin menijä. Suorituksen arvoa nostaa se, että Suomi sai maapaikan näihin kisoihin Euroopan tilastosijalta 14. Finaaliin otettiin mukaan 18 voimistelijaa.

Rytmisen voimistelun karsinnassa Aurora Arvelon välineinä olivat toisena päivänä keilat ja nauha. Arvelo kirjautti keilapisteikseen 42.600, joilla hän sijoittui 15:nneksi. Nauhaohjelma on edessä keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

Elina Saksa taisteli golfkentällä

Golfin henkilökohtaisen kilpailun toisena päivänä Elina Saksa pelasi tuloksen 74 (+4) ja oli päivän 11:s. Kahden päivän jälkeen Saksa on jaetulla 13:nnella sijalla tuloksella 149 (+9). Kärjessä on Australian Kim Grace tuloksella 140 (0).

-Aikamoista taistelua oli koko päivä, piti välillä vähän varmistellakin. Kunhan vaan griini osuu paremmin, niin kyllä tästä vielä hyvä tulee, Saksa sanoi.

Poikien puolella Eemil Alajärven tulos toisena päivänä oli  78 (+8). Alajärven kokonaissaldo on 155 (+15) ja sijoitus 26:s.

Keskiviikon ainoa suomalaisuimari oli Nea-Amanda Heinola, joka kellotti 50 metrin selkäuinnissa ajan 30,27 (25:s), ja vain 20 minuuttia myöhemmin 200 metrin vapaauinnissa ajan 2.06,78 (27:s).

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut