Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.10.2018 | Huippu-urheilu

Viivi Kempille nuorten olympiapronssia

Ampuja Viivi Kemppi on voittanut Suomen ensimmäisen mitalin Nuorten kesäolympialaisissa Buenos Airesissa. Kemppi nappasi pronssimitalin argentiinalaisen Facundo Firmapazin kanssa ilmakivääriammunnan 10 metrin parikilpailussa.

-Aivan uskomattoman hieno fiilis, ei voi sanoin kuvata. Oh my God! Kemppi riemuitsi.

Suomalais-argentiinalainen pari oli keskiviikkona käydyn karsintakilpailun 4:s pistein 825,9. Ensimmäisellä pudotuskierroksella Kemppi / Firmapaz voitti tiukassa kamppailussa parin Wang (CHN) / Emilov (BUL) lukemin 10-9 ja eteni kahdeksan parhaan joukkoon. Tänään torstaina jatkuneilla pudotuskierroksilla kaatui pari Benedetti (ITA) / Mahardika (INA) lukemin 10-5.

Välierässä Kemppiä ja Firmapazia vastaan asettui mongolialais-unkarilainen pari Erdenechuluun Pekler, joka eteni finaaliin pistein 10-5. Pronssiottelussa Kemppi ja Firmapaz kukistivat Martinez Lopezin (MEX) ja Wadleggerin (AUT) luvuin 10-7.

-Jännitti aivan sairaasti, mutta pystyin pitämään homman kasassa. Ja mulla oli upea pari! Terveisiä kotiin pikkusiskolle, laittakaa sauna lämpiämään! Kemppi iloitsi.

Myllykosken Ampujia edustava 16-vuotias Kemppi opiskelee Kouvolan yhteislyseon lukiossa ja Kouvolan urheiluakatemiassa. Häntä valmentaa Jukka Jokinen. Buenos Airesissa Kempin tukena oli myös ampumavalmentaja Marjo Yli-Kiikka.

Kemppi on kautta aikain neljäs suomalainen, joka on yltänyt mitaleille Nuorten kesäolympialaisissa. Myös kaikki aiemmat mitalit ovat pronssia, ja ne ovat tuoneet painija Petra Olli (2010), pika-aituri Jussi Kanervo (2010) ja jousiampuja Mirjam Tuokkola (2014).

PRONSSIOTTELUN TULOKSET