Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
13.10.2018 | Huippu-urheilu

Ada Hautala voimisteli yhdeksänneksi nuorten olympiafinaalissa

Oulun Pyrinnän telinevoimistelija Ada Hautala sijoittui yhdeksänneksi myöhään perjantain ja lauantain välisenä yönä käydyssä Nuorten olympialaisten neliottelun finaalissa. Hautala merkkautti tuloslistaan ennätyspisteensä 49.148 ja paransi suoritustaan reilusti karsintakilpailuun nähden.

-Lähestulkoon täydellinen kisa, tosi hieno fiilis! Alastuloissa jäi hieman toivomisen varaa mutta oli kyllä upeaa kisata täällä, onnellinen suomalainen totesi.

Hautalan telinekohtaiset pisteet olivat puomilta 12.233, eritasonojapuilta 11.966, hypystä 12.916 ja permannolta 12.033. Henkilökohtainen valmentaja Pauliina Savola arvioi suojattinsa tekemistä lähes virheettömäksi.

-Aika lailla millimetrimitalla pitää etsiä virheitä tästä kisasta, Savola kommentoi.

Neliottelun voiton vei Italian Giorgia Villa pistein 54.066.

Killinen, Kähärä ja Lahtinen mukana mitalitaistossa

Buenos Airesin yleisurheiluareenalla moukarinheittäjä Sara Killinen kokosi itsensä viimeiseen heittoon tahmean alun jälkeen ja tärytti 3-kiloisen rautapallon lukemiin 67,63, mikä riitti ensimmäisen kilpailun kolmanteen sijaan.

-Oli tosi hirveä kisa vaikka fiilis oli hyvä. En vaan saanut heittoa lähtemään ekoilla kierroksilla. Viimeisellä sain aikaiseksi siedettävän tuloksen. Nyt vaan uudella innolla seuraavaan! Killinen kommentoi.

Suomen toinen moukarinheittäjä Oskari Lahtinen oli ensimmäisen kilpailun viides omalla ennätyksellään 73,71.

-Rinki hyvä, tekniikka pelasi, mutta jalat ei olleet tänään terävimmillään. Tuossa on varaa vielä parantaakin, Lahtinen sanoi.

Korkeushypyssä Jessica Kähärä sijoittui ensimmäisessä kisassa kolmanneksi tuloksella 181.

-Ihan ok kisa, ei parasta tekemistä. 184 olisi saanut mennä. Tulee tiukka taistelu mitaleista, moni tyttö pystyy hyppäämään yli 180, täytyy pystyä parantamaan vielä tuosta, Kähärä mietiskeli.

Kisojen ainoa suomalaissprintteri Johanna Kylmänen juoksi 100 metrin ensimmäisessä kilpailussa ajan 12,34 ja sijoittui aikavertailussa sijalle 12. Kisa käytiin noin 15 asteen lämpötilassa ja peräti -3,0 sekuntimetrin vastatuulessa.

Kenttälajeissa ja pikajuoksuissa lopputulokset määräytyvät kahden kilpailun yhteistulosten perusteella.

Eemil Helander juoksi huikean kisan

Vahvavireinen Eemil Helander taktikoi upeasti poikien 2000 metrin estejuoksussa ja sijoittui neljänneksi ajalla 5.46,41. Helander paransi ennätystään kuudella sekunnilla ja juoksi 17-vuotiaiden Suomen kaikkien aikojen tilaston kolmanneksi nopeimman ajan. Helanderia nopeammin ovat juosseet vain Arto Kuusisto vuonna 1986 ja Vesa Laukkanen vuonna 1975.

-Juoksu meni taktisesti vielä paremmin kuin mitä ajattelin, pysyttelin perällä ja säästin voimia, oli hieno fiilis lopussa, kun huomasi että muut ei jaksa ja itse jaksaa, tuntui hyvältä napsia miehiä kiinni edestä.

Helander aloitti maltillisesti joukon hännillä, kun osa juoksijoista lähti mukaan Afrikan mestarin Abrham Sime Tufan raakaan vetoon. Etiopialainen Tufa juoksi ensimmäisen kilometrin aikaan 2.49,60 ja karkasi sitten täysin ylivoimaiseen voittoon. Häntä seuranneet muut ennakkosuosikit väsähtivät päätöskierroksella, ja Helander nousi huimalla kirillä kohti kärkeä.

Tytöissä Pinja Kotinurmi juoksi 2000 metrin esteissä sijalle 10 ajalla 6.50,97 ja Nathalie Blomqvist oli 1500 metrillä ratakilpailun kahdeksas ajalla 4.29,50.

Kestävyysjuoksun lopputulokset ratkeavat ratamatkan ja 4 kilometrin maastojuoksun yhteistulosten perusteella.

Uimarit päättivät kisaurakkansa

Suomalaisuimarit Roni Kallström, Nea-Amanda Heinola, Alexey Belferja Laura Lahtinen päättivät kisaurakkansa perjantai aamupäiväsessioon. Kallström oli 200 metrin selkäuinnissa 21:s ajalla 2.07,80. Lahtisen päätösmatka 200 metrin rintauinti päättyi diskaukseen, kun suomalaisen kädet osuivat käännöksessä seinään eriaikaisesti. Suomalaisuimareiden viimeisenä kilpailulajina kisattiin 4×100 metrin sekauintiviesti, jossa joukkueet muodostettiin kahdesta tytöstä ja kahdesta pojasta. Suomen joukkue oli 27 kilpailijamaan joukossa 22:s ajalla 4.07,84.

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut