Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
14.10.2018 | Huippu-urheilu

Ronja Rundgren hyppäsi kahdeksanneksi

Uimahyppääjä Ronja Rundgren sijoittui kahdeksanneksi Nuorten olympialaisten 10 metrin kerroshyppykisassa Buenos Airesissa. Rundgrenin alkukilpailu tuotti hyvät pisteet 336,85, jotka riittivät kahdeksanteen sijaan. Finaalissa Rundgren hyppäsi pisteet 329,80 ja säilytti sijoituksensa.

-Olen tyytyväinen sijoitukseen, tämä oli parasta mihin tänään pystyin. Veteenmenot oli hieman vaihtelevia, osittain hyviä ja osittain jäi parannettavaa. Pisteet jäi finaalissa hieman alemmaksi kuin karsinnassa, se oli pienistä asioista kiinni, Rundgren analysoi.

Topias Laine kolmantena avauskilpailun jälkeen

Buenos Airesin yleisurheiluareenalla Helsingin Kisa-Veikkojen keihäänheittäjä Topias Laine kiskaisi poikien 700 gramman keihään lukemiin 74,57 ja sijoittui ensimmäisessä kilpailussa kolmanneksi. Laineen paras heitto syntyi heti avauskierroksella, ja tasaisessa sarjassa kaikki heitot kantoivat yli 70 metriä.

-Perushyviä heittoja ne periaatteessa oli, mutta keihäs ei lähtenyt ihan asentoon. Kaikki muut kärkiheittäjät minua lukuun ottamatta tekivät ennätyksensä, eli varmaan aika hyvät olosuhteet oli. Eurooppalaisille tämä on vähän outo vuodenaika kilpailla, mutta ihan hyvä tästä on jatkaa. Mielenkiintoinen toinen kilpailu on edessä, Laine pohti.

Keihään avauskilpailun ykköseksi heitti Etelä-Afrikan Jano Esterhuizen tuloksella 77,69 ja kakkonen oli Argentiinan Gustavo Osorio 76,03 kantaneella heitollaan. Laine on tänä kesänä heittänyt ennätyksekseen lukemat 76,44.

Tyttöjen keihäänheitossa Minna Hollanti heitti 500 gramman keihästä 47,11 ja oli 10:s ensimmäisessä kilpailussa. 400 metrin aitajuoksussa Kia Laisi oli ensimmäisen kilpailun 14:s ajalla 1.03,23.

Kenttälajeissa ja pikajuoksuissa lopputulokset määräytyvät kahden kilpailun yhteistulosten perusteella.

Golfissa ja pöytätenniksessä joukkuekilpailut

Golfissa alkoi maiden välinen parikilpailu, jossa on mukana 32 maata. Suomen Eemil Alajärvi ja Elina Saksa pelasivat mainiosti tuloksen 65 (-5) ja ovat ensimmäisen päivän jälkeen jaetulla 10:nnellä sijalla. Suomalaisten ero kolmanteen sijaan on vain kolme lyöntiä.

Myös pöytätenniksessä kilpailtiin parikilpailu. Suomen Annika Lundström pelasi parina Filippiinien Jann Mari Nayren kanssa. Kaksikon tilille kertyi yksi voitto, kaksi tappiota ja alkulohkon kolmas tila, mikä ei riittänyt jatkopaikkaan.

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut