Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
15.10.2018 | Huippu-urheilu

Arttu Mattila kuudes Nuorten olympialaisissa

Korkeushyppääjä Arttu Mattila kävi tasaisen kamppailun kärkisijoista Nuorten olympialaisissa, mutta jäi lopulta kuudenneksi. Yleisurheilun kenttälajeissa Nuorten olympialaisten sijoitukset ratkaistaan kahden kilpailun yhteistulosten perusteella. Äänekosken Urheilijoita edustava Mattila oli avauskilpailussa kolmas hypättyään 209. Toisessa kilpailussa Mattila jäi tulokseen 207, mikä tiesi yhteistulosta 416. Pronssimitaliin olisi vaadittu Mattilalta toisessa kisassa vähintään hänen ulkoratojen ennätystään sivuava tulos 214. Mitalin karkaaminen kirpaisi Mattilaa rajusti.

-Mitä tuohon nyt voi sanoa? Vaikeuksien kautta uusiin vaikeuksiin. Ei vaan lähtenyt tänään, ei voi mitään, pettynyt Mattila totesi.

Voiton vei Kiinan Long Chen tuloksella 435 (213+222). Hopeaa otti toisena päivänä huikeaan vireeseen yltänyt Australian Oscar Miers tuloksella 427 (205+222) ja prossille hyppäsi Ukrainan Oleg Doroschuck lukemin 423 (209+214). Mattilan valmentajana toimiva Juha Isolehto näki suojattinsa hypyissä sekä hyvää että huonoa.

-Arttu ei saanut rytmiä päälle tänään vastatuuleen hypättäessä. Vauhti meni vähän reidellä pumppaamiseksi. Hypyt nousivat silti hyvin ja pudotukset johtuivat ajoituksesta, ei nousukorkeuden puutteesta. Kovat olivat tänään kovia, Isolehto totesi.

Virtanen, Alajärvi ja Saksa päivän muut suomalaiset

Buenos Airesissa nähtiin sunnuntaina myös toinen suomalainen yleisurheilija. Alisa Virtanenjuoksi 800 metrin toisessa kilpailussa ajan 2.17,50 ja hänen kahden kilpailun yhteisaikansa oli 4.34,32. Lopputuloksissa Virtanen oli 14:s.

Golfin parikilpailussa Suomen Eemil Alajärvi ja Elina Saksa pelasivat toisena päivänä tuloksen 73 (+3) ja ovat kahden päivän jälkeen 12:nnella sijalla tuloksella 138 (-2). Kilpailu on todella tasainen, sillä päätöspäivään lähdettäessä viides sija on suomalaisilta vain kolmen lyönnin päässä.

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut