Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
16.10.2018 | Huippu-urheilu

Kähärälle pronssia, viisi muuta urheilijaa kahdeksan joukkoon Buenos Airesissa

Korkeushyppääjä Jessica Kähärä on voittanut Suomen toisen mitalin Nuorten kesäolympialaisissa Buenos Airesissa. Kähärä nappasi pronssimitalin maanantai-iltana Suomen aikaa käydyssä korkeushypyn toisessa kilpailussa. Kähärä oli ensimmäisen kilpailun kolmas tuloksella 181. Toisessa kilpailussa Kähärä hyppäsi 182 ja sijoittui neljänneksi. Yhteistulos 363 riitti pronssimitaliin.

Lue lisää Kähärän mitalitunnelmista

Kestävyysjuoksijat päättivät kisansa maastojuoksuun

Nuorten olympialaisten kestävyysjuoksumatkoilla kilpailuformaatti oli erilainen kuin mihin yleensä on totuttu. Kaikilla juoksumatkoilla 1500 metristä ylöspäin juostiin ensin ratakisa ja sitten maastojuoksukisa. Kunkin lajin tulokset määräytyivät ratamatkan sijoitusten ja kyseisen lajin urheilijoiden keskinäisten maastojuoksusijoitusten perusteella.

Suomalaisista parhaissa asemissa maastojuoksuun starttasi 2000 metrin esteiden ratakisassa neljänneksi juossut Eemil Helander. Hän taittoi 4 kilometrin maastojuoksun ajassa 12:15, ja oli estejuoksijoista yhdeksänneksi paras. Näin Helanderin sijalukupisteiksi tuli 4+9=13, ja loppusijoitukseksi 6:s.

-Lähdin laittamaan kaikki peliin, kun kyseessä oli kauden vika kisa. Hyvin meni, sain kaiken irti itsestäni. Tänään oli niin kova taso, ettei mitaliin ollut mahdollisuuksia, mutta tyytyväinen täytyy olla, Helander sanoi.

Tyttöjen 1500 metrillä Nathalie Blomqvistin loppusijoitus oli niin ikään 6:s (8.+6.).

-Olen kyllä tyytyväinen. Ratakisa ei mennyt niin hyvin kuin odotin, mutta tänään kulki ja on mukava lähteä kotiin tällaisen juoksun jälkeen, Blomqvist iloitsi.

Tyttöjen 2000 metrin esteissä Pinja Kotinurmi oli 8:s (10.+6.) ja poikien 3000 metrillä Julius Mäkisen loppusijoitus oli 13:s (14.+14.).

Moukarinheitossa viides ja kuudes sija

Tyttöjen moukarinheitossa oli ilmassa mitaliodotuksia, kun Sara Killinen lähti toiseen kilpailuun kolmannelta sijalta. Killinen oli kuitenkin suurissa vaikeuksissa tekniikkansa kanssa. Neljän heiton kisassa kaksi heitoista pyörähti yliastutuiksi ja yksi lensi sektorista ohi. Ainoalla mitatulla heitollaan Killinen kirjautti tuloksen 57,96. Killisen yhteistulos 125,59 riitti viidenteen sijaan.

-Lämmittely tuntui vielä hyvältä mutta kisaringissä ei vaan mikään onnistunut. Tekniikan kanssa oli jatkuvaa kamppailua, en osaa nyt heti sanoa mikä siinä takkusi. Heitin ainoan tulokseni kolmella pyörähdyksellä varmistellen, pettynyt Killinen totesi.

Päivän moukarikisa oli huomattavasti heikompitasoinen kuin ensimmäinen kilpailu. 16 heittäjästä vain yksi pystyi parantamaan tulostaan. Killiselle olisi riittänyt pronssimitaliin 59,5 metrin heitto. Killisen ennätys 3 kg:n moukarilla on 69,52.

Poikien moukarinheitossa Oskari Lahtinen lennätti 5 kg:n lekaa lukemiin 70,20, millä irtosi toisen kilpailun seitsemäs sija. Lahtisen kokonaissijoitus oli kuudes tuloksella 143,91.

Yleisurheilupäivä päättyi 100 metrin juoksujen toisiin kilpailuihin. Johanna Kylmänen kiihdytti +2,6 metrin myötätuulessa ajan 11,91 ja oli päivän 12:nneksi nopein. Kylmäsen yhteisaika 24,25 oikeutti lopputuloksissa jaetulle sijalle 11. Tyttöjen nopeimmaksi sprintteriksi kruunattiin toisella juoksullaan aikaan 11,17 kiitänyt Nigerian Rosemary Chukuma.

Golfissa tasainen parikilpailu

Golfin parikilpailussa Suomen Eemil Alajärvi ja Elina Saksa pelasivat päätöspäivänä tuloksen 150 (+10) ja menettivät asemiaan kokonaistuloksissa. Suomalaispari oli lopulta 17:s tuloksella 288 (+8). Äärimmäisen tasaisessa kilpailussa sijoittuminen 8:n parhaan joukkoon jäi suomalaisilta viiden lyönnin päähän. Parikilpailun voiton vei Thaimaan joukkue tuloksella 268 (-12).

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu

Suomen Olympiakomitean kisasivut