Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.11.2018 | Seuratoiminta

Tervetuloa Urheilujuridiikan päivään  28.11.2018 Taitotalossa

Suomen olympiakomitea järjestää Urheilujuridiikan päivän 28.11.2018 klo 9.30-16.00 Taitotalossa (Valimotie 8).  Lisätietoa Taitotalon sijainnista ja liikenneyhteyksistä tästä.

Rahankeräystä, tietosuojaa ja verotusta

Päivän ohjelma rakentuu ajankohtaisille aiheille kuten rahankeräys, tietosuoja ja verotus. Tästä ohjelmaan.

Päivän avausteemana on rahankeräyslain uudistaminen.  Rahankeräykseen liittyvää byrokratiaa tullaan purkamaan ja varainhankinta helpottuu myös niin kutsuttujen pienkeräysten muodossa. Rahankeräyslain muutosta koskeva hallituksen esitys annetaan lähiaikoina eduskuntaan. Aiheesta alustaa lainvalmistelussa mukana ollut erityisasiantuntija Sini Lahdenperä sisäministeriöstä.

Liikuntajärjestöt käsittelevät suuria määriä henkilöön liittyviä tietoja. Tietosuojaa koskeva lainsäädäntö koskee myös lajiliittoja ja seuroja. EU:n tietosuoja-asetus tuli voimaan toukokuussa ja tuo mukanaan uusia elementtejä henkilötietojen keräämiseen ja käsittelyyn. Liikuntajärjestöjen tietosuojakysymyksiä meille valottaa associateEira Lehtinen Asianajotoimisto Castrén & Snellmannista.

Aina ajankohtainen ikuisuusaihe verotus liittyy myös liikuntajärjestöjen arkeen. Lainsäädännön ja oikeuskäytännön lisäksi tarvitaan verohallinnon ohjeistusta.  Verohallinto on viime aikoina antanut useita yleishyödyllisiä yhteisöjä ja liikuntaa koskevia ohjeita, joista ennakonperintää ja liikuntapalveluiden arvonlisäverotusta koskevien ohjeiden sisältöä avaavat verohallinnosta johtava veroasiantuntija Aki Mattsson, veroasiantuntija Piia Luoma sekä veroasiantuntija Mika Pohjonen. Lisäksi tilaisuudessa on tarkoitus kerätä liikuntajärjestöjen syötteitä uudistettavaan urheilusta saatujen tulojen verotusta koskevan ohjeeseen. Tilaisuus sisältää myös tietoiskun tulevasta tulorekisteristä.

Verotusta koskevan osion osalta pyydämme tutustumaan etukäteen alta löytyviin materiaaleihin sekä vastaamaan ennakkokyselyyn 21.11.  mennessä tästäVastaamalla pääset vaikuttamaan verotusosion sisältöön!

Urheilujuridiikan päivän ohjelma

 

Yleishyödyllisten yhteisöjen ennakkoperintäkysymykset

Ennakkoperintä

Liikuntapalveluiden arvonlisäverotus

Liikuntapalvelujen arvonlisäverotus

Urheilusta saatujen tulojen verotus

Urheilusta saatujen tulojen verotus

Tulorekisteri

Tulorekisteri

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen tästä 26.11. 2018 mennessä. Tilaisuus on maksuton

 

Lisätietoja:

Erityisasiantuntija, OTK Petri Heikkinen, Suomen olympiakomitea, petri.heikkinen@olympiakomitea.fi, 040 162 55 22