Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.11.2018 | Olympiakomitea

Muutoksentekijät valittuna eurooppalaisen urheilujohtamisen koulutukseen

New Leaders -koulutusohjelmaan haki yli 50 tasokasta ja kokenutta tulevaisuuden urheilujohtajaa. Oman johtajuuden kehittäminen yhdistettynä motivaatioon viedä opit hyvästä hallinnosta, tasa-arvosta ja vastuullisuudesta käytäntöön olivat keskiössä valittaessa uusia tulevaisuuden nimiä.

Hakemuksia tuli kaikista Euroopan kolkista, 28 eri maasta. Yhteensä 30 muutoksentekijää, game-changeriä valittiin koulutukseen. Valitut muutoksentekijät kerrottiin Euroopan Olympiakomiteoiden vuosikokouksessa Marbellassa, 9.-10.11.2018 eurooppalaiselle urheilujohdolle. Virallinen nimien julkistus tehdään myöhemmin tulevalla viikolla.

Mentorit tukena

Osana koulutusta on mentorointiohjelma, jossa jokainen osallistuja valitsee itselleen kokeneen urheilujohtajan mentorikseen. Hiljaisen tiedon, kokemuksien ja kontaktien jakaminen on ensisijaisen tärkeää johtajille ja erityisesti tuleville urheilujohtajille. Tulevaisuuden urheilun määrittävät urheilujohtajat. Yhdistämällä nuoren polven johtajat ja kokeneet konkarit, on mahdollista luoda vahva ja moderni suunta olympialiikkeelle ja urheilulle yleisesti.

Tavoitteena on, ettei yksikään uusi johtaja jää yksin vaan saa tukea nykyisiltä johtajilta. EOC:n vuosikokouksessa Marbellassa nykyiset olympiakomiteoiden puheenjohtajat ja pääsihteerit, mukaan lukien EOC:n hallitus, haastettiin mukaan mentorointiin.

Ms Daina Gudzinevičiūtė, vastavalittu KOK:n tasa-arvopalkinnon voittaja, EOC:n hallituksen jäsen sekä Liettuan Olympiakomitean puheenjohtaja, koki vastuudekseen ryhtyä mentoriksi.

– Olen todella iloinen mahdollisuudesta toimia mentorina uuden sukupolven urheilujohtajille. Haluan tukea ja auttaa tulevia johtajia sekä jakaa osaamiseni heidän kanssaan.

– Mentorointi on yhteinen kokemus. Se on yhdessä oppimista, tukea ja kunnioitusta toista kohtaan yli ikärajojen. Mentorointi nostaa molempien osapuolten osaamisen uudelle tasolle, sanoo Suomen Olympiakomitean kunniapuheenjohtaja Roger Talermo, joka on vuosia toiminut KOK:n urheilijavaliokunnan jäsenen Emma Terhon mentorina.

New Leaders -koulutusohjelma on KOK:n tasa-arvopalkinnon voittajan Birgitta Kervisen perintö urheiluliikkeelle. Ohjelmassa osallistujat oppivat eettisestä johtajuudesta, viestinnästä ja harjoittelevat hyvän hallinnon mukaisia johtamistapoja. Ohjelma jalkauttaa KOK:n keväällä 2018 julkaisemat urheiluliikkeen tasa-arvosuositukset käytäntöön. Ohjelman tavoitteena on vahvistaa eettistä urheilujohtamista, lisätä naisten määrää urheilun päätöksentekopaikoilla sekä luoda uusi kansainvälinen urheilujohtamiskoulutuksen konsepti.

Koulutukseen kuuluu kolme työpajaa, jotka järjestetään Liettuassa, Irlannissa ja Azerbaijanissa. Syksyllä 2019 Suomessa järjestettävä konferenssi päättää koulutuksen ja kokoaa eurooppalaisia ja kansainvälisiä urheiluvaikuttajia yhteen luomaan suuntaviivat tulevaisuuden urheilujohtamiselle.

Lue lisää

Uusi New Leaders -koulutusohjelma luo tasa-arvoon ja vastuullisuuteen perustuvaa johtajuutta urheiluliikkeeseen

 

Lisää tietoa koulutuksesta saat:

Niina Toroi, +358 40 672 2220, niina.toroi@olympiakomitea.fi

www.newleaders.fi

#newleaders | #gamechangers | #fullpotential