Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
26.11.2018

Salibandyn MM-kisat lähestyvät – OlympiaCastin vieraana Jani Kukkola

OlympiaCastin tuoreimman jakson vieraana on lähestyvien salibandyn MM-kisojen kunniaksi Jani Kukkola. 32-vuotias Kukkola jahtaa Prahasta jo uransa neljättä maailmanmestaruutta.

Jani Kukkola on kuulunut viimeisen vuosikymmenen ajan Suomen maajoukkueen avainpelaajiin. Maailman parhaisiin keskushyökkääjiin lukeutuva Kukkola on ollut voittamassa tähän mennessä jokaista Suomen miesten maailmanmestaruuksista.

Kukkola on myös nähnyt lajin viime vuosien kehityksen sekä kotimaassa että globaalisti. OlympiaCastin tuoreimmassa jaksossa Kukkola avaa kokemuksiaan ja ajatuksiaan muun muassa siitä, miten laji voisi ottaa askelia ammattimaisempaan suuntaan.

– Paljon lähtee urheilijasta itsestään. Pitää näyttää, että tätä hommaa halutaan tehdä. En usko siihen, että mitään tuotaisiin kultalusikalla käteen, seuratasolla helsinkiläistä EräViikinkejä edustava Kukkola valaisee näkemyksiään.

– Se oli iso ero, kun pelasin Ruotsissa. Siellä yhteistyökumppanit olivat selkeästi kiinnostuneempia pelaajista, ja joukkue teki ihan erilaista brändäystä. Olisi hienoa, jos pystyisimme tarjoamaan sponsoreille sellaisia ratkaisuja, jotka miellyttävät myös heitä. Suomessa sponsorien pitäisi oppia vaatimaan, ja meidän pitäisi oppia antamaan heille enemmän.

OlympiaCast: Jani Kukkola

OlympiaCast on Suomen Olympiakomitean tuottama podcast-sarja huippu-urheilun tarinoista, ihmisistä ja ilmiöistä. Sarjassa tavataan urheilijoita, valmentajia, johtajia ja taustavaikuttajia suomalaisen huippu-urheilun ytimestä ja sukelletaan syvälle kunkin vieraan sielunmaisemaan. Isäntinä toimivat Mika Poutala ja Ilkka Palomäki.

OlympiaCast -jaksot ovat kuunneltavissa täällä.

(Kuva: Juhani Järvenpää / EräViikingit. )