Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
27.11.2018 | Olympiakomitea

SM-viikko 2020-2021: ISÄNTÄKAUPUNKIEN HAKU ON AVATTU 

Suomen monipuolisin urheilutapahtuma, Suomen Olympiakomitean SM-viikko, kokoaa tuhansia eri urheilulajien edustajia kisaamaan Suomen mestaruuksista samaan aikaan yhdellä paikkakunnalla. Tapahtuman toteuttavat yhteistyössä Olympiakomitea, Yle, lajiliitot ja isäntäkaupunki. Tapahtuman tuotannosta vastaa KOKO Tapahtuma Osuuskunta. Kilpailujen järjestämisvastuu on lajeilla. 

SM-viikon tavoitteena on saada mukana oleville lajeille uusia ystäviä lajikokeilujen ja -esittelyjen, TV-näkyvyyden ja monipuolisen viestinnän avulla. Yle on mukana SM-viikossa ja välittää tapahtumasta suoraa lähetystä ja taltioitua ohjelmaa.

Vuonna 2019 SM-viikko järjestetään Vantaalla 3.-7. heinäkuuta. Jatkossa SM-viikkoa on tarkoitus laajentaa järjestettäväksi mahdollisuuksien mukaan kaksi kertaa vuodessa, kesällä ja talvella.

SM-viikolle haetaan isäntäkaupunkeja vuosille 2020 ja 2021

SM-viikko 2020 järjestetään maaliskuussa 2020 ja mahdollisesti myös heinäkuussa 2020. SM-viikko 2021 järjestetään heinäkuussa 2021 ja mahdollisesti myös maaliskuussa 2021.

Haku 2020 ja 2021 SM-viikkojen isäntäkaupungeiksi on avattu. Tapahtuman isännäksi voi hakea talvi- ja/tai kesäviikolle joko yhdelle tai kahdelle vuodelle. Haku päättyy 31.1.2019.

– Tavoitteenamme on luoda SM-viikolle säännöllinen rytmi ja pitkäjänteinen malli, jolla tapahtumaa voidaan kehittää. Näin tapahtuman isäntäkaupungilla on aikaa huolehtia tarvittavista suorituspaikoista, jotka jäävät tapahtuman perintönä kaupunkilaisten käyttöön, Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen toteaa.

Hakuasiakirja on avoin hakemus, josta käy ilmi kaupungin sitoutuminen tapahtuman järjestämisen edellytyksiin sekä kaupungin tarjoamat olosuhteet ja tahtotila SM-viikon toteuttamiseksi ja kehittämiseksi.

Hakuohjeisiin tästä linkistä 

KOKO Tapahtuma vastaa SM-viikon tuotannosta

Olympiakomitea on solminut SM-viikon tuotantoa koskevan yhteistyösopimuksen tapahtuma-alan johtavien palvelutuottajien yhteenliittymän, KOKO Tapahtuman kanssa. Sopimus SM-viikon järjestämisestä kattaa vuodet 2019-2021.

– Olemme olleet mukana SM-viikolla alusta alkaen ja tiedämme, mikä valtava potentiaali tapahtumassa on. Hyvällä ja pitkäjänteisellä suunnittelulla SM-viikosta on mahdollista rakentaa taloudellisesti itsensä kannattava tapahtuma, joka tarjoaa myös tuleville kumppaneille väylän olla mukana tekemässä liikunta- ja urheilukulttuuritekoja, KOKO Tapahtuman puheenjohtaja Esa Niemi toteaa.

Tapahtumaa alusta asti luotsannut Hanna Iiskola-Kesonen jatkaa SM-viikon tuottajana.

 

Lisätietoja:

Esa Niemi, puheenjohtaja KOKO Tapahtuma, 0400 452 400

Hanna Iiskola-Kesonen, tuottaja, SM-viikko, 0400 569 792

Nelli Kuokka, viestinnästä ja yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja, Suomen Olympiakomitea, 040 822 7130