Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
03.12.2018

OlympiaCastin vieraana Ari-Pekka Liukkonen

Ari-Pekka Liukkonen on Suomen nopein uimari ja maailman pisin arvokisauimari. Jyväskylässä asuva 208-senttinen atleetti on kaksinkertainen EM-mitalisti ja olympiaedustaja, joka palkittiin Esikuva -palkinnolla vuoden 2015 Urheilugaalassa.

AP:n ura on monella tapaa poikkeuksellinen. Pelkästään sprinttimatkoihin keskittyneen uimarin perinteisistä poikkeavat treenimetodit ovat herättäneet paljon keskustelua uintipiireissä ja niiden ulkopuolella. Menestyksen lisäksi Liukkonen on myös kokenut oman osansa niukoista tappioista.

Yhteiskunnallisesta vaikuttamisesta kiinnostunut Liukkonen on istunut Jyväskylän kaupunginvaltuustossa vuodesta 2017 alkaen. Hän toimii myös Kilpa- ja Huippu-urheilun tutkimuskeskuksen hallituksessa. Näihin ja moniin muihin asioihin pureudutaan tuoreessa OlympiaCastissa.

OlympiaCast: Ari-Pekka Liukkonen

OlympiaCast on Suomen Olympiakomitean tuottama podcast-sarja huippu-urheilun tarinoista, ihmisistä ja ilmiöistä. Sarjassa tavataan urheilijoita, valmentajia, johtajia ja taustavaikuttajia suomalaisen huippu-urheilun ytimestä ja sukelletaan syvälle kunkin vieraan sielunmaisemaan. Isäntinä toimivat Mika Poutala ja Ilkka Palomäki.

OlympiaCast -jaksot ovat kuunneltavissa täällä.