Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
03.12.2018 | Huippu-urheilu

Suomen Leijonan ritarimerkit vuoden 2018 olympia- ja paralympiavoittajille

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, Suomen Leijonan ritarikunnan suurmestarin ominaisuudessa, on päättänyt antaa Suomen Leijonan ritarimerkit vuoden 2018 olympia- ja paralympiavoittajille; maastohiihtäjä Iivo Niskaselle sekä paralumilautailija Matti Suur-Hamarille.

PyeongChangin paralympialaisissa Matti Suur-Hamari voitti paralympiakultaa lumilautacrossissa sekä pronssia lumilautailun banked slalom kisassa SB-LL2 luokassa. Mitalit olivat Suur-Hamarille uran ensimmäiset paralympiamitalit.

Iivo Niskanen saavutti uransa ensimmäisen henkilökohtaisen olympiavoiton PyeongChangin olympialaisten 50 kilometrin hiihdossa. Aiemmin Niskanen on voittanut olympiakultaa parisprintissä Sotšin olympialaisissa vuonna 2014 yhdessä Sami Jauhojärven kanssa.

Vuosina 1967 – 2017 Suomen Leijonan ritarimerkillä on palkittu 102 olympiavoittajaa. Asetusten mukaisesti kunniamerkkejä ei anneta henkilön kuoleman jälkeen. Paralympiavoittajia on palkittu kaikkiaan 15 vuodesta 2000 alkaen.

Suomalaiset olympiavoittajat

Suomalaiset paralympiavoittajat

Ritarikuntien rekisteri kunniamerkin saaneista