Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.12.2018 | Seuratoiminta

Nyt seuravoimin Unelmien liikuntapäivään 10.5.!

Isovanhemmat ja lapsenlapset yhteisissä treeneissä! Meidän seuran kaikki ryhmät turnauksessa! Meidän seura kutsumassa naapurit avoimiin oviin! Lapset ja kummit lajikokeiluun!

Koko Suomen yhteistä liikkumisen juhlapäivää vietetään taas 10.5.2019 ja nyt haastamme kaikki seurat mukaan! Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen pop up -päivä, johon kuka tahansa voi osallistua. Suomi täyttyy iloisista eri-ikäisten yhteisistä liikunnan hetkistä, joita seuratkin voivat järjestää monella tapaa. Merkitkää päivä jo kalenteriin!

Unelmien liikuntapäivä on mainio keino markkinoida omaa toimintaa eri-ikäisille

Tulkaa teidänkin seuranne rakentamaan liikkumisen liputuspäivää Suomen suurimmaksi liikkumisen tapahtumaksi! Päivä suo seuroille erinomaisen tilaisuuden tehdä omaa lajiansa tutuksi helpoilla keinoilla. Pop up -tapahtuma, avoimet treenit tai lajikokeilu on helppo tapa markkinoida omaa toimintaanne ja kertoa vaikka, miten uuden harrastuksen voi aloittaa.

Teemana vuonna 2019 on Eri-ikäiset yhdessä liikkeellä. Liikkuminen yhdessä eri-ikäisten kanssa tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia tutustuttaa vanhempia lasten harrastuksiin tai opettaa nuoremmille uusia taitoja ja vanhemmille nuorten taitoja. Yhteisellä liikkumisella edistetään myös hyvinvointia.

– Nyt on upea mahdollisuus keksiä eri sukupolvien yhteisiä liikkumisen tapoja ja kutsua vaikka vanhemmat lasten treeneihin mukaan. Samalla voi markkinoida vaikka kesän tai syksyn aloitusryhmiä, kannustaa erityisasiantuntija ja Unelmien liikuntapäivän projektipäällikkö Matleena Livson Olympiakomiteasta.

Oman Unelmien liikuntapäivän toteuttaminen on helppoa

Tapahtuma voi olla hyvinkin kevyesti järjestetty. Seura voi järjestää avoimet ovet tai vaikka kivat vähän erilaiset treenit omille jäsenilleen. Mukaan voi kutsua vaikka perheet ja tuttavat, tai keksiä jotain hauskaa vaikka naapurissa toimivan koulun kanssa. Mitkä tahansa ideat kelpaavat, ja yhdessä eri-ikäisten kanssa se voi olla vielä hauskempaa!

Seura voi olla mukana vaikka näin:

 • Kootkaa porukka ideoimaan: yhdessä on kiva toteuttaa, ja kyselkää toiveita vaikka harrastajilta!
 • Muistakaa, että tapahtuma voi olla pienikin, eikä vaadi suuria järjestelyjä. Tärkeintä on yhdessäolo ja iloinen yhdessä liikkuminen.
 • Tapahtumanne voi olla vaikka:
  • kuntopiiri lapsille ja aikuisille
  • kauden päätösturnaus – seniorit ja juniorit yhdessä!
  • kaikille avoin treeni tai verryttelytunti vaikka lähiluonnossa
  • pop up -tapahtuma osana omia treenejä
  • iloiset palloleikit pihalla
  • lajikokeiluvaihto toisen seuran kanssa
  • tai jotain ihan muuta!

Karttapalveluun voi ilmoittaa jo tapahtumia

Tapahtuma kannattaa ilmoittaa Unelmien liikuntapäivän tapahtumakarttaan: unelmienliikuntapäivä.fi.  Mitä aiemmin ilmoitatte tapahtuman, sen paremmin pääsette arvontoihin mukaan! Karttapalvelun avulla voitte markkinoida tapahtumaanne ja kertoa siitä eteenpäin. Palvelu kokoaa kätevästi kaikki Suomen tapahtuman yhteen sivustoon. Tapahtuma voi olla oman porukan sisäinen tai kaikille avoin. Ilmoittamalla tapahtumanne olette rakentamassa Suomen suurinta liikkumisen juhlapäivää.

Taustaa

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on toteutettu jo kolmena vuonna liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivänä. Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään kokeilemalla uusiakin tapoja liikkua. Unelmien liikuntapäivä on täyttynyt iloisista tapahtumista ja tempauksista eri puolilla Suomea ja vakiinnuttanut paikkansa yleisesti tunnettuna liikkumisen päivänä. Vuoden 2018 tapahtumajärjestäjiltä tehdyn kyselyn mukaan 90 % järjestäjistä oli valmis järjestämään tapahtumia myös tulevana Unelmien liikuntapäivänä ja lajikokeilut ja avoimet treenit olivat yksiä suosituimpia muotoja. Mukaan kutsutaan niin isoja toimijoita kuin yksittäisiä ihmisiä.

Olympiakomitea tukee koko kansan liikkumista. Innostamme eri-ikäisiä liikkumaan ja löytämään itselle sopivat tavat liikkua rohkaisemalla kokeiluihin ja yhdessä tekemiseen ja haastamme kaikki iloisesti liikkumaan Unelmien liikuntapäivänä! Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health päivää. Unelmien liikuntapäivää ovat edistämässä muun muassa liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatioiden verkostot.

 

unelmienliikuntapäivä.fi

#UnelmienLiikuntapäivä

 

Kuva: Unelmien liikuntapäivänä 2018 Lempäälässä

Lue lisää aiheesta