Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.12.2018 | Seuratoiminta

Bussikyydillä koululta hallille harrastamaan

Kaksi lajia yhdessä ja tytöt ja pojat yhdessä kaksikielisesti kaksikielisessä kaupungissa, tiivistää Vaasan Sportin Junioreiden junioripäällikkö Joni Finne osana Liikkuva koulu -hanketta toteutettavan matalan kynnyksen Luistelua ja lätkää -harrastustoiminnan oivalluksia.

 

Jo kolmatta toimintakautta kiertää liikuntabussi perjantaisin vuoroviikoin Itä- ja Länsi-Vaasan alueiden kouluilla ja poimii kyytiin noin 40 iltapäivätoiminnassa mukana olevaa eka- ja tokaluokkalaista. Bussilastillisen päätepysäkki on Vaasan jäähalli, jossa Vaasan Sportin Junioreiden ja Vaasan Luistinkerhon ohjaajat ovat rajanneet kaukalon kolmeen osaan; yhdellä on luistelunopetusta, toisella vapaamuotoista pelailua ja kolmannella jääkiekkoa. Lapset voivat itse valita mihin osallistuvat. Toiminta on ajoitettu perheille aikatauluystävällisesti siten, että lapset haetaan suoraan hallilta kotiin.

– Luistelua ja lätkää on ollut todella suosittua. Aiemmin osallistuimme seurana kerhotoimintaan koulujen liikuntasaleissa, mutta näin päin mahdollistetaan tutustuminen jääurheiluun sille ominaisessa ympäristössä, jatkaa Finne.

Vaasan Sportin Junioreissa matalan kynnyksen harrastustoimintaa ovat lisäksi aikuisten ja 3–5 -vuotiaiden Peuhukotkat-ryhmät, tyttökiekkokoulu sekä 10–17-vuotiaille kohdennettu Easy Hockey.

– Easy Hockeyn painopisteenä on tarjota pienpelejä pipolätkämeiningillä. Tällä hetkellä osallistujia on parikymmentä, suurin osa 12–13-vuotiaita. Huomionarvoista on, että Easy Hockey -toiminta mahdollistaa rennon harrastamisen läpi murrosiän aina 17-vuotiaaksi asti. Myös tyttökiekkokouluun on jokainen tyttö tervetullut taito- ja tavoitetasoon katsomatta. Pelaajia kolmatta kautta menossa olevassa kiekkokoulussa on 20–30. Heistä noin puolet on mukana kauemmin pelanneille perustetussa E-ryhmässä.

Iso kiitos oto-ihmisille

Kun mahdollisuuksia tarjotaan, niihin myös tartutaan. Vaasan Sportin Junioreiden ryhmät ovat täyttyneet jopa niin hyvin, että Finne toteaa ohjaamiseen oman työnsä ohella osallistuvien seura-aktiivien olevan hyvin merkittävä resurssi toiminnan pyörittämiselle.

– Iso hatun nosto heille, kiittelee Finne. Meille seurana on tärkeätä tarjota kattavasti myös matalan kynnyksen toimintaa. Toki maksuttomuus houkuttelee eri tavalla kuin maksullinen toiminta, mutta se on hyvä reitti tutustua seuran tarjoamiin harrastusmahdollisuuksiin. Toivotaan, että myös ne bussikyydit hallille harrastamaan onnistuvat mahdollisimman kauan jatkossakin.