Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.12.2018 | Huippu-urheilu

Marko Viitanen ja Lauri Hakala Olympiakomitean palvelukseen

Kasvatustieteen maisteri Marko Viitanen, 45, on nimitetty lasten liikunnan ja urheilun asiantuntijaksi Suomen Olympiakomitean palvelukseen 1.4.2019 alkaen.

Viitanen toimii tällä hetkellä koulutuksen kehittäjänä Palloliitossa. Aiemmalla työurallaan Viitanen on toiminut mm. lasten liikunnan asiantuntijana Nuori Suomi ry:n palveluksessa vuosina 2004-2006. Uudessa tehtävässään Olympiakomitean Lisää liikettä -yksikössä Viitanen vastaa lasten liikunnan ja urheilun kehitystyöstä painopisteenään joukkuepelit.

Bachelor of Arts Lauri Hakala, 36, on valittu Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön joukkuepelien lajiryhmävastaavaksi. Hakala toimii tällä hetkellä Ruotsin miesten Elitserienissä pelaavan lentopallojoukkue Sollentuna VK:n päävalmentajana. Omalla kilpaurheilu-urallaan Hakala on pelannut lentopalloammattilaisena viidessä eri maassa vuosina 2001-2011 ja toiminut sen jälkeen valmentajana Suomen, Sveitsin, Slovenian ja Hollannin maajoukkueissa sekä useissa eri seurajoukkueissa eri puolilla maailmaa. Hakalan tehtävänä Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikössä on vahvistaa joukkuepelien välistä yhteistyötä ja tukea valmennuksesta vastaavien työtä. Myös Hakala aloittaa työnsä Olympiakomiteassa 1.4.2019.

Suomen Olympiakomitea on valtakunnallinen liikunta- ja urheilujärjestö, joka toimii sen hyväksi, että suomalaiset liikkuisivat enemmän ja menestyisivät huippu-urheilussa. Yhtenä keskeisenä tavoitteena on rakentaa kokonaisvaltaisesti urheilijan ja liikkujan polkuja yhteistyössä lajiliittojen kanssa.