Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
13.12.2018 | Olympiakomitea

Mira Potkosella on kova into ottaa tehot irti ja tehdä itsestään koko ajan parempi

Nyrkkeilijä Mira Potkonen ja hänen valmentajansa Maarit Teuronen sparrasivat joulukuussa Ruskeasuon Urheiluhallissa Olympiakomitean yrityskumppanit kuntonyrkkeilyn saloihin.

Olympiapronssimitalisti veti kumppanitreeneissä tiiviin, sähäkän ja monipuolisen kuntonyrkkeilyaamun, jossa hiki virtasi, kunto kohosi ja iloinen innostus raikasi koko nyrkkeilysalin täydeltä.

– Oma treenikausi alkoi maanantaina, joten paikat ovat kipeänä, kertoi Potkonen hymyssä suin alkuverryttelyn ohessa.

Potkonen harjoittelee pääasiassa Tampereen Nääshallissa.

– Treenejä on maanantaista perjantaihin kahdesti päivässä aina tunti puolitoista kerrallaan. Lauantaina treenataan parin tunnin treenit ja sunnuntai on lepopäivä, kertoi valmentaja Teuronen suojattinsa treeniohjelmaa.

Kuntonyrkkeilytreeneissä otettiin perustekniikat haltuun lyömisestä liikkumiseen. Jokainen pääsi iskemään niin säkeillä kuin pareittain – ja syke nousi tunnin edetessä koko ajan.

– Oli tosi hauskaa! Mira ja Maarit olivat loistavia vetäjiä, sillä he osasivat ottaa tällaisen aloittelijaryhmän hienosti haltuun, kertoi Veikkauksen Ville Peltoniemi.

– Kuntonyrkkeily on kiva laji, sillä tässä saa niin kovan treenin kuin vain itse haluaa. Koko kroppa on käytössä, joten laji on erittäin tehokasta kuntoilua koko kropalle.

– Perustekniikka oli niin kauan ihan hyvin hallussa, kun oltiin paikallaan, mutta kun mukaan otettiin myös liike ja tempo, niin paketti hajosi heti, naurahti Peltoniemi.

– Tänään itselläni oli kuntopuoli kuitenkin haastavin, joten välillä joutui vähän puuskuttamaan ja huilaamaan, että jaksoi taas painaa eteenpäin.

Peltoniemi oli ensimmäistä kertaa mukana kumppanitreeneissä ja antoi kiitosta myös Olympiakomitean suuntaan.

– Hienoa, että Olympiakomitea järjestää lajeihin tutustumista kumppanitreenien muodossa. Yhteistyökumppanit pääsevät kokeilemaan eri lajeja huippuosaajien opastuksella, ja nämä lisäävät varmasti myös yhteishenkeä yhteistyökumppaneiden kesken.

Mira Potkonen saavutti tänä vuonna Euroopan mestaruuden, mutta MM-kilpailuista nyrkkeilijä palasi kotimaahan tyhjin käsin.

– Pettymys oli totta kai iso MM-kisojen jälkeen, mutta se käsiteltiin heti seuraavana päivänä ja nyt mennään taas into piukassa eteenpäin.

– Nyt tuntuu, että fokus treenaamiseen on taas astetta kirkkaampi. Nyt on kova into ottaa tehot irti ja tehdä itsestään koko ajan parempi ja parempi, kertoi Potkonen.

 

Olympiakomitean yrityskumppanit kokoontuvat noin kuusi kertaa vuodessa kumppanitreeneihin. Mentoreina toimivat entiset ja nykyiset urheilijat.

 

Lisätietoa Olympiakomitean yritysyhteistyöstä