Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
17.01.2019 | Huippu-urheilu

Vuoden parhaat palkittiin Urheilugaalassa 

Suomen Urheilugaala palkitsi vuoden 2018 liikunnan ja urheilun menestyjiä jakamalla Uuno-pokaaleja 16 palkintoluokassa. Urheilutoimittajien äänestyksessä Vuoden urheilijaksi valittiin Iivo Niskanen.

-50 kilometrin olympiavoitto on upeinta mitä minun lajissani voi saavuttaa. Tämä on tiimityötä, jossa minun apunani ja tukenani on ollut paljon hienoja ihmisiä. Kiitos kaikille, pidetään puheet lyhyinä ja lenkit pitkinä! Vuoden urheilija sanoi.

Vuoden valmentajan palkinnon pokkasi miesten jalkapallomaajoukkuetta voitokkaasti luotsannut Markku Kanerva. Vuoden joukkueeksi ylsi Petteri Nykyn valmentama miesten salibandyn MM-kultajoukkue. Vuoden nuoreksi urheilijaksi valittiin ralliautoilija Kalle Rovanperä ja vuoden läpimurto-Uunon sai karateka Titta Keinänen.

Helsingin Uimarit on vuoden urheiluseura

Uinnin ja taitouinnin erikoisseura Helsingin Uimarit palkittiin Vuoden urheiluseurana. Seuran toiminnassa on mukana 900 lajin harrastajaa vauvasta vaariin painopisteenä nuoret, joiden harrastamisedellytyksistä pitää huolen kaksi päätoimista työntekijää ja 25 sivutoimista ohjaajaa ja valmentajaa. Vanhempia innostetaan mukaan toimintaan laaja-alaisesti. Nuoria koulutetaan ohjaustoimintaan kokeneempien avustajina turvallisuuden ollessa keskeisenä osana koulutusta. Kaikilla uusille seuratoimijoilla osoitetaan tukihenkilö ja tarjotaan koulutusta. Seurassa on vahva kiittämisen kulttuuri kaikilla tasoilla.

Liikuntakulttuurin edistämisestä palkittiin myös KiiltoClean Oy vuoden aktiivisimpana työpaikkana ja Oulu vuoden liikkuvimpana kuntana.

Katso kaikki palkitut ja tunnelmat Urheilugaalan sivuilta