Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
01.02.2019 | Olympiakomitea

Tule mukaan LiikunNaiset-verkostoon!

Valtakunnallinen LiikunNaiset-verkosto on liikuntajärjestöissä ja muissa liikunta-alan tehtävissä toimivien vapaamuotoinen ryhmittymä tasa-arvon edistämiseksi. Verkoston toimintaan voi osallistua kuka tahansa liikunnan ja urheilun tasa-arvoasioista kiinnostunut.

– Verkosto on kaikille avoin ja kaikki sukupuolesta riippumatta ovat tervetulleita. Kutsumme mukaan jokaisen, joka tuntee kosketuspintaa tai kutsumusta aiheeseen, kannustaa LiikunNaisten uusi puheenjohtaja Nina Kaipio.

LiikunNaiset-verkoston tavoitteena on edistää tasa-arvoista liikuntakulttuuria ja välittää tietoa ajankohtaisista teemoista.

Edellisessä tapaamisessa kerättiin toiveita verkoston kehittämiseksi ja ideoita tuleviin tapahtumiin. Toivelistalla nousi laajasti asioita mm. verkoston laajentamisesta ja paremmasta näkyvyydestä, liikuntapoliittisesta vaikuttamisesta sekä hyvinvointiin ja jaksamiseen liittyvistä teemoista.

– Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus ovat tämän päivän maailmassa entistäkin ajankohtaisempia kysymyksiä. Tehtävää ja parannettavaa riittää. Naisten asema työelämässä, naisjohtajuuden tukeminen, kiusaamisen ja seksuaalisen häirinnän ehkäiseminen ovat aihealueita, joita pitää säännöllisesti ja sitkeästi nostaa yleiseen keskusteluun. Rohkeuttakin tarvitaan. Koen vahvasti, että verkoston tehtävä on pitää näistä asioista huolta, korostaa Kaipio

– Tulevaisuuden teemoissa on myös tärkeä nostaa esille monikulttuurisuutta, poliittista vaikuttamista sekä yhteistyötä muiden naisjärjestöjen kanssa, lisää Kaipio.

LiikunNaiset-verkosto kokoontuu kaksi kertaa vuodessa. Tilaisuudet ovat kaikille avoimia.

– Tämän lisäksi tarkoituksenamme on kääriä hihat ja tehdä konkreettisia avauksia, joita valmistellaan pienryhmissä eri aiheiden tiimoilta, Kaipio toteaa.

Pienryhmätapaaminen 21.3.

LiikunNaiset-verkosto kokoontuu keväällä pienryhmissä eri teemojen ympärillä. Torstaina 21.3. klo 14.30-16.00 järjestetään pienryhmätapaaminen Sporttitalossa (Valimotie 10, 00380 Helsinki, 1. kerroksen kokoustila Soul). Teemana on hyvinvointi ja jaksaminen. Tilaisuuteen on vapaa pääsy (ei ennakkoilmoittautumista). Tervetuloa!

LiikunNaiset 25 vuotta -juhlatilaisuus naistenpäivän aattona 7.3.

  • Pääpuheenvuoro: Maailma ilman naisurheilua? Vihreiden varapuheenjohtaja, köyhyystutkija, yhteiskuntatieteiden tohtori Maria Ohisalo. 
  • Liikuntapoliittinen selonteko: Yhteiskuntasuhteiden erityisasiantuntija Ilmari Nalbantoglu, Olympiakomitea
  • Ahdistelua ja vallan väärinkäyttöä – seksuaalinen häirintä urheilussa: Tutkija Johanna Hentunen, Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry ja Likes-tutkimuskeskus. Verkostossa toimivien ajankohtaiset asiat

Katso Ohisalon esitys täältä (pdf) >>

Katso Hentusen esitys täältä (pdf) >>

 

 

 

Lue lisää aiheesta