Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
04.02.2019

Työtä urheilun ja urheilijoiden maailmanlaajuisen aseman eteen – OlympiaCastin vieraana Emma Terho

OlympiaCastin tämän viikon jakson vieraana on Emma Terho. Keskustelussa käydään läpi, mitä kaikkea kuuluu Terhon merkittävään työhön Kansainvälisen Olympiakomitean urheilijakomissiossa.

Emma Terho (os. Laaksonen) muistetaan mittavalta pelaajauraltaan, jonka aikana hän saavutti kaksi olympia- ja neljä MM-mitalia jääkiekossa. Ensimmäisen kerran Emma juhli olympiamitalia jo 16-vuotiaana Naganossa 1998.

Uransa jälkeen ja jo sen loppupuolella Emma on suuntautunut voimakkaasti urheilupolitiikkaan, ja useiden merkittävien luottamustoimien kautta hän on päätynyt Kansainvälisen Olympiakomitean urheilijajäseneksi ajamaan urheilijoiden asiaa globaalisti.

– Mieluummin kuin päivitellä, että joku juttu ei toimi, olen halunnut jo urani aikana miettiä, mitä pitäisi tehdä, jotta tämä juttu lähtisi toimimaan paremmin, Terho kertoo ajautumisestaan KOK:n urheilijajäseneksi.

– Missään vaiheessa esimerkiksi nykyinen asemani ei ole ollut mikään tavoite, vaan kaikki on tapahtunut hiljalleen ja ikään kuin vahingossa. Kiinnostusta ja halua oppia lisää on toki ollut alusta asti. Minä olen saanut urheilulta ihan valtavasti ja haluan, että myös muilla olisi se mahdollisuus.

OlympiaCastin vieraana Terho, 37, käy läpi sen, miten hän on tähän pisteeseen asti päätynyt. Keskustelussa käydään läpi sekä Terhon mittava pelaajaura että ura urheilun ja urheilijoiden edunvalvojana.

OlympiaCast: Emma Terho

OlympiaCast on Suomen Olympiakomitean tuottama podcast-sarja huippu-urheilun tarinoista, ihmisistä ja ilmiöistä. Sarjassa tavataan urheilijoita, valmentajia, johtajia ja taustavaikuttajia suomalaisen huippu-urheilun ytimestä ja sukelletaan syvälle kunkin vieraan sielunmaisemaan. Isäntinä toimivat Mika Poutala ja Ilkka Palomäki.

OlympiaCast -jaksot ovat kuunneltavissa täällä.