Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
05.02.2019 | Seuratoiminta | Uutinen

Haastamme koulut ja päiväkodit mukaan Unelmien liikuntapäivään! 

Koko Suomen yhteistä liikkumisen juhlapäivää vietetään taas 10.5.2019 ja nyt haastamme kaikki koulut ja päiväkodit mukaan! Unelmien liikuntapäivä rakentuu ihmisten omille ideoille, kokeiluille ja yhdessä tekemiselle yli raja-aitojen. Liikkumisen pop up -päivänä voi toteuttaa hauskoja liikkumistempauksia aivan uudellakin tavalla kouluissa, päiväkodeissa, työpaikolla, harrasteporukoissa tai perhepiirissä.

Unelmien liikuntapäivä tutustuttaa uusiin liikuntamuotoihin

Tänä vuonna erityisteemana on Eri-ikäiset yhdessä liikkeellä. Liikkuminen yhdessä eri-ikäisten kanssa tarjoaa uudenlaisia mahdollisuuksia tutustuttaa vanhempia lasten toimintaan tai opettaa nuoremmille uusia taitoja ja vanhemmille nuorten taitoja. Yhteisellä liikkumisella edistetään myös hyvinvointia.

– Nyt on upea mahdollisuus keksiä eri sukupolvien yhteisiä liikkumisen tapoja ja kutsua vaikkapa vanhemmat mukaan lasten liikuntapäivään, kannustaa erityisasiantuntija ja Unelmien liikuntapäivän projektipäällikkö Matleena Livson Olympiakomiteasta.

Oman Unelmien liikuntapäivän toteuttaminen on helppoa

Tapahtuma voi olla hyvinkin kevyesti järjestetty. Voitte järjestää liikuntapäivän tai –illan, avoimet ovet tai vaikkapa vain liikuntatuokion. Mikäpä olisi mukavampaa kuin keksiä jotain hauskaa paikkakuntanne toisten koulujen, päiväkotien ja urheiluseurojen kanssa. Mitkä tahansa ideat kelpaavat. Yhdessä eri-ikäisten kanssa se voi olla vielä hauskempaa!

Mitä juuri te voisitte keksiä?

  • Kokoa porukka ideoimaan. Nappaa mukaan lapset ja työkaverisi. Innokkaita Unelmien liikuntapäivän toteuttajia löytyy varmasti.
  • Tärkeää on muistaa, että tapahtuma voi olla pienikin, eikä vaadi suuria järjestelyjä.
  • Tärkeintä on yhdessäolo ja iloinen yhdessä liikkuminen.
  • Kiva eri-ikäisten yhteinen tapahtuma voi olla vaikka iloiset liikuntaleikit ja pallopelit pihalla, kävelyretki lähiluontoon, taukojumppa pihalla tai luokassa, metsäseikkailu – vain taivas on rajana ideoille.

Karttapalveluun voi jo ilmoittaa tapahtumia

Tapahtuma kannattaa ilmoittaa Unelmien liikuntapäivän tapahtumakarttaan: unelmienliikuntapäivä.fi.   Sadalle (100) ensimmäiselle tapahtumansa ilmoittaneelle lähetämme T-paidan ja liikuntapussukan. Palvelu kokoaa kätevästi kaikki Suomen tapahtumat yhteen sivustoon. Tapahtuma voi olla oman koulun tai päiväkodin sisäinen tai kaikille avoin. Ilmoittamalla tapahtumanne olette rakentamassa Suomen suurinta liikkumisen juhlapäivää.

unelmienliikuntapäivä.fi

#UnelmienLiikuntapäivä

 

Taustaa

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on toteutettu jo kolmena vuonna liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivänä. Tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään uusiakin tapoja liikkua. Unelmien liikuntapäivä on täyttynyt iloisista tapahtumista ja tempauksista eri puolilla Suomea ja vakiinnuttanut paikkansa yleisesti tunnettuna liikkumisen päivänä.

Olympiakomitea tukee koko kansan liikkumista. Innostamme eri-ikäisiä liikkumaan ja löytämään itselle sopivat tavat liikkua. Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health päivää. Unelmien liikuntapäivää ovat edistämässä muun muassa liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatioiden verkostot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lue lisää aiheesta