Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
06.02.2019 | Olympiakomitea

SM-viikolla kilpaillaan maalla, vedessä ja ilmassa – Vantaalla mukana 23 urheilulajia

Suomen monipuolisin urheilutapahtuma, Suomen Olympiakomitean SM-viikko, kokoaa ensi heinäkuussa yhteen yli tuhat urheilijaa kilpailemaan lajiensa Suomen mestaruuksista.

Vantaalla 4.-7. heinäkuuta kilpaillaan peräti 23 urheilulajin SM-mitaleista. Mukana ovat biljardi, istumabeachvolley, jousiammunta, kahvakuula, kanoottipoolo, karting, kortteliajo, trialpyöräily, kriketti, kädenvääntö, lacrosse, maahockey, minisupermoto, super enduro, X-trial, taitolento, padel, roller derby, rantahengenpelastus, taekwondo, ultimate, golf ja rantavesipallo.

– SM-viikko kehittyy hienosti! Ensi kesänä nähdään peräti kahdeksan uutta lajia. Tapahtuman tulevaisuus näyttää myös valoisalta, sillä saimme seitsemän hyvää isäntäkaupunkihakemusta vuosille 2020 ja 2021, iloitsee SM-viikon tuottaja Hanna Iiskola-Kesonen. 

Kaikkien aikojen neljännellä, ja toista kertaa Vantaalla järjestettävällä SM-viikolla mukana on kuusi lajia, jotka ovat olleet mukana alusta lähtien. Yksi näistä on jousiammunta.

– Kun ensimmäiseen SM-viikkoon liittyvä kysely saapui liittoomme, olimme epäuskoisia siitä, kannattaako moiseen tapahtumaan lähteä mukaan. Lähdimme kuitenkin katsomaan, mitä homma pitää sisällään. Ja sillä tiellä ollaan edelleen, kertoo kilpailuvastaava Ensio Lehto Jousiampujain liitosta.

– SM-viikko on vastannut odotuksia mitä parhaiten. Pienet lajit saavat kaivattua näkyvyyttä, ja sitä myötä tietoisuus lajeista saavuttaa suurempia ihmismassoja. Tämä näkyy arkipäivässä lisääntyvänä kiinnostuksena lajeja kohtaan. Samalla eri lajit tutustuvat toisiinsa ja jakavat omia kokemuksiaan kaikkia hyödyntäväksi osaamiseksi, Lehto toteaa.

Samaa mieltä on pääsihteeri Anssi Kannas autourheilun lajiliitto AKK-Motorsportista:

– SM-viikko on erinomainen tilaisuus tuoda sellaisia autourheilulajeja esille, jotka eivät ole suurelle yleisölle ehkä niin tuttuja. Suomessa on kansainvälisessä vertailussa hyvin pärjääviä erittäin kovatasoisia kansallisia sarjoja eri autourheilulajeissa, ja näitä haluamme tuoda SM-viikolla esille.

Autourheilu on mukana SM-viikolla kolmatta kertaa. Kaksi vuotta lajina on ollut näyttävä drifting, mutta seuraavaksi SM-viikolla ajetaan kartingin SM-pisteistä.

– Tulevalle kesälle karting oli luonteva valinta Vantaalla järjestettävän SM-viikon lajiksi. Vantaan radalla on tehty iso remontti radan parantamiseksi, ja tämä kansainvälisen tason suorituspaikka avataan käyttöön kesäksi. SM-viikko on meille siis tavallaan avajaiskilpailu uudistetulla radalla. Lisäksi tapahtuma tarjoaa lajille upean näyteikkunan syyskuussa Alahärmässä järjestettäviä kartingin MM-kilpailuja silmällä pitäen, joten kartingille on luvassa todellinen supervuosi. Suomen taso on niin kova, että samat kuskit, jotka nähdään Vantaalla, tulevat mittelemään menestyksestä MM-kahinoissa syksyllä, Kannas kertoo.

Yksi tulevan SM-viikon uusista lajituttavuuksista on ”maailman nopein kamppailulaji” kädenvääntö:

– Suomen kädenvääntöliitto on jo pidemmän aikaa seurannut SM-viikkoa ja nyt, aikataulujen sopiessa ja kasvavan innostuksen saattelemana, on ylpeänä mukana tapahtumassa ensimmäistä kertaa. SM-viikko on erinomainen ponnahduslauta tuoda esiin, mitä suomalainen kädenvääntö parhaimmillaan on: yhteisöllisyyttä, omistautumista ja kovatasoista urheilua, kertoo kehittämisprojektipäällikkö Siina Mutikainen Suomen Kädenvääntöliitosta, ja lupaa samalla:

– Ensi kesänä on odotettavissa kovia vääntöjä mahtavissa puitteissa huipputunnelman saattelemana!

SM-viikkotapahtuman toteuttavat yhteistyössä Olympiakomitea, Yle, lajiliitot ja isäntäkaupunki Vantaa. Tapahtuman tuotannosta vastaa KOKO Tapahtuma Osuuskunta. Kilpailujen järjestämisvastuu on lajeilla.

 

Lisätietoja:

SM-viikon tuottaja Hanna Iiskola-Kesonen, hanna.iiskola@sm-viikko.fi, 0400 569 792

www.sm-viikko.fi
Twitter:  twitter.com/SMviikko 
Facebook:  facebook.com/smviikko