Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.02.2019 | Seuratoiminta

Verohallinto ohjeistaa urheiluseuroja tulorekisteristä uudella materiaalilla

Tulorekisteri on ollut käytössä tammikuun alusta lähtien. Joillakin seuroilla on ollut haasteita rekisterin käytössä. Syy ei kuitenkaan ole ollut tulorekisterissä, vaan seurojen ja liittojen omissa maksukäytännöissä. Tulorekisterin myötä seurojen kannattaa nyt viimeistään miettiä omia prosessejaan ja sähköistää taloushallintonsa.

Esimerkiksi käteismaksuille on syytä jättää hyvästit. Uudistukset ovat aina työläitä, mutta pitkällä tähtäimellä sähköinen taloushallinto helpottaa seurojen arkea merkittävästi. Toimivat taloushallinnon järjestelmät varmistavat viranomaisyhteydet ja ne alkavat olla edellytys myös seuran toimihenkilöiden rekrytoinnissa. Esimerkiksi Rantalainen ja Visma tarjoavat apuaan.

Verohallinnon sivuilla www.tulorekisteri.fi on paljon yleismateriaalia ja ohjeita tulorekisterin käytöstä. Nyt verohallinto on julkaissut oman koosteen tulorekisteristä urheiluseurojen näkökulmasta. Tähän materiaaliin kannattaa kaikkien seuran hallinnosta vastaavien tutustua. Välittäkää linkkiä myös eteenpäin.

https://www.vero.fi/tulorekisteri/tietoa-meist%C3%A4/tietoa-tulorekisterist%C3%A4/esitysjakoulutusmateriaalit/urheiluseuroille/