Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.02.2019 | Huippu-urheilu

Metsä Group tukee nuorten hyvinvointia lahjoituksella pääkaupunkiseudun urheiluakatemiatoimintaan

Metsä Group on Olympiakomitean urheiluakatemioiden Nuorelle siivet -kampanjan yritysyhteistyökumppani. Tähän liittyen Metsä Group tekee lahjoituksen Pääkaupunkiseudun urheiluakatemialle Urhealle. Lahjoitus konkretisoituu yläasteikäisten koulupäivän aikaisten valmennustuntien muodossa.

– Haluamme tukea nuorten hyvinvointia tarjoamalle mahdollisuuksia innostavaan ja urheilulliseen elämäntapaan. Tänään luovutettavalla stipendillä tuemme pääkaupunkiseudun urheiluakatemian yläkouluverkoston toimintaa, sanoo Metsä Groupin Lohjan tehtaanjohtaja Jouni Laakso.

Suomen Urheiluakatemiat on 20:n alueellisen urheiluakatemian verkosto, jota Olympiakomitea koordinoi. Valtakunnallisesti mukana on esimerkiksi 160 yläkoulua, noin 400 ammattivalmentajaa ja yhteensä 16 000 urheilijaa. Koko verkoston yhteinen tavoite on, että nuoret voivat saavuttaa potentiaalinsa urheilussa ja muilla elämän aloilla. Tavoitteena on tehdä nuoren urheilijan jokaisesta päivästä sellainen, että sen rakenne on tasapainoinen huomioiden harjoittelun ja koulunkäynnin, mutta myös muut elämän osa-alueet. Näin toiminta tukee myös nuorten elämänhallinnan taitojen kehittymistä.

– Metsä Groupin tuotantolaitokset tarjoavat työtä monipuolisesti eri puolilla Suomea ja tuomme puukauppatuloja metsänomistajille koko maassa. Tästä syystä on hienoa, että Nuorelle siivet- kampanja ulottuu urheiluakatemioiden kautta koko maahan, jatkaa Laakso.

Urheiluakatemioiden keskeinen kehittämiskohde on valmennustoiminta. Tavoitteena on koota urheiluakatemioiden ympärille laadukas päivittäinen valmennus ja tarvittavat asiantuntijapalvelut, jotta urheilevien nuorten käyttöön saadaan paras mahdollinen osaaminen.

– Otamme ilolla vastaan Metsä Groupin lahjoituksen Pääkaupunkiseudun urheiluakatemialle Urhealle. Kuten kaikissa urheiluakatemioissa, myös Urheassa valmennus on keskeinen kehittämiskohde, johon tarvitaan jatkuvasti lisää resursseja. Metsä Groupin tekemällä lahjoituksella pystymme palkkaamaan ammattivalmentajan yhdeksi kokonaiseksi lukuvuodeksi, iloitsee Urhean toiminnanjohtaja Simo Tarvonen.

 

Artikkelin kuva: Stipendi lahjoitettiin Kisakallion urheiluopistolla, joka kokoaa yhteen koko pääkaupunkiseudun yläkoululaisia yläkoululeiritysmallin kautta. Leirillä he pääsevät harjoittelemaan hyvissä olosuhteissa ja valmennuksessa niin, että myös opiskelulle on varattu riittävästi aikaa.

Lue lisää aiheesta