Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.02.2019 | Huippu-urheilu

Sarajevo 2019: Nuorten olympiafestivaalit käyntiin juhlallisin menoin

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien avajaisia vietettiin sunnuntai-iltana perinteisellä Asim Ferhatović Hase (Koševo) -stadionilla. Suomen lippua kantoi ampumahiihtäjä Heidi Nikkinen.

Avajaisten teema oli ”We create together”, joka kuvasi kahden kaupungin, Sarajevon ja Itä-Sarajevon, yhteistyötä ja lähentymistä 1995 päättyneen sodan ja kahtiajakautumisen jälkeen. Kisatulen, ”the flame of peace”, sytytti bosniahertsegovinalainen judon MM- ja EM-mitalisti Larisa Cerić.

Nuorten olympiafestivaalit ovat vuonna 1984 järjestettyjen Sarajevon olympialaisten jälkeen suurin urheilutapahtuma Bosnia-Hetrsegovinassa.

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalit (EYOF) käydään Bosnia-Hetrsegovinan Sarajevossa ja Itä-Sarajevossa 9.-15.2.2019. Kisoihin osallistuvat nuoret ovat iältään lajista riippuen 14-18 -vuotiaita. Suomella on kisoissa mukana 49 urheilijaa yhteensä kuudessa lajissa: alppihiihdossa, ampumahiihdossa, jääkiekossa, lumilautailussa, maastohiihdossa ja taitoluistelussa. Suomi on osallistujamäärältään kisojen neljänneksi suurin maa. Yhteensä mukana on 906 urheilijaa 46:stä maasta.

 

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu: https://eyof2019.net/en/result.php

Tuloksia voi seurata myös EYOF 2019 -mobiilisovelluksesta, joka on ladattavissa sovelluskaupoista.

Suomen Olympiakomitean kisasivut: https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/kisat/eyof-kisat/sarajevo-2019/

Seuraa urheilijoiden matkaa sosiaalisessa mediassa hashtagilla #sarajevo2019fi