Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
12.02.2019 | Huippu-urheilu

Sarajevo 2019: Eveliina Takalle hopeaa slopestylessä

Lumilautailija Eveliina Taka on voittanut Suomen ensimmäisen mitalin Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleissa (EYOF) Sarajevossa. Takan mitali tuli lumilautailun slopestylessä.

– Pakko myöntää, että ihan hyvältä kyllä tuntuu nyt. Finaalissa otin ensimmäisen ranin varman päälle ja nyt se sitten riitti kakkossijalle asti. Ihan iloisella fiiliksellä ollaan, kommentoi Taka.

Taka oli karsintojen ykkönen pistein 89,67, jotka tulivat toisesta laskusta ensimmäisen epäonnistuttua.

– Karsinnassa oli kaksi laskua, joista koitin molemmilla laskuilla samaa rania. Ensimmäinen meni aika huonosti, mutta toinen sitten paremmin ja sen ländäsin, kertoi Taka karsinnan tunnelmia.

Finaalissa Taka onnistui heti ensimmäisellä laskullaan. Toisessa laskussa vaikuttivat tuuliolosuhteet ja myös kolmas lasku epäonnistui, mutta ensimmäisen laskun onnistuminen riitti hopeamitaliin asti. Kilpailun voiton vei saksalainen Annika Morgan pisteillä 90,25. Taka sai parhaasta laskustaan 87,50 ja kolmanneksi sijoittunut tsekkiläinen Marie Kreisingerova 78,75.

Mountain Club Ounasvaaraa edustava 17-vuotias Taka opiskelee Sotkamon urheilulukiossa ja edustaa Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaa. Hänen henkilökohtainen valmentajansa on Simo Suopanki.