Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
14.02.2019 | Huippu-urheilu

Sarajevo 2019: Jääkiekkojoukkue toi Suomelle pronssia – myös muissa lajeissa hyvä suomalaispäivä

Jääkiekkojoukkue on tuonut Suomelle toisen mitalin Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleissa (EYOF) Sarajevossa. Pronssipelissä Suomi kohtasi Venäjän, joka kaatui lukemin 3-1.

– Tosi hyvät fiilikset on. Eilen oltiin aika maissa, kun hukattiin finaali. Joukkue teki tänään uskomattoman nousun. Vaatimustaso oli pelissä kova, Venäjä on huippuvastustaja. Meillä oli vähän kaunoja heitä kohtaan, kun hävittiin heille Kanadan isossa turnauksessa. Oli hienoa nähdä tänään jokaisen pelaajan sitoutuminen ja oman tason nosto. Pelaajat pelasivat toisilleen, uhrautuivat ja tekivät hirvittävän määrän töitä. Sieltä löytyivät voiton avaimet, kertasi ottelun kulkua päävalmentaja Anssi Laine.

Lumilautailun big airissa kaksi suomalaisfinalistia

Lumilautailussa kisattiin tänään big airissa. Finaaliin laski Suomen lautailijoista kaksi, tytöissä Eveliina Taka ja pojissa Aatu Partanen. Takan sijoitus oli lopputuloksissa 4:s ja Partasen 12:s.

– Ihan tyytyväinen olen päivään, hyvin vedin omasta mielestä. Neljäs sija ei harmittanut, kun oli hopea alla. Karsinnoissa vedin ensimmäisellä laskulla bäkki kolmosen mutella isosti, seuraavalla laskulla koitin frontti seiskaa indillä, mutta tuli liian paljon vauhtia, enkä ottanut alas. Finaalissa eka lasku oli sama bäkki kolmonen mutella ja olin sillä laskulla ensimmäisen kierroksen jälkeen ykkösenä. Kaksi viimeistä laskua koitin frontti seiskaa uudelleen. Vauhdit oli hyvät, mutta en vaan ottanut alas, kertoi Taka.

– En saanut kaikkia finaalin temppuja pystyyn. Yksi oli aika lähellä, mutta en sitten loppujen lopuksi saanut pidettyä. Siinä se sitten oikeastaan olikin, totesi Partanen.

Loput suomalaissijoitukset selviävät, kun lumilautailun viralliset tulokset saadaan myöhemmin tänä iltana.

Maastohiihtäjillä onnistunut sprinttipäivä

Maastohiihdossa kisattiin tänään sprintit. Suomalaisittain kisat sujuivat hienosti, kaikki suomalaishiihtäjät etenivät aika-ajosta alkueriin. Välierävaiheeseen selvisivät pojissa Niilo Moilanen, Emil Liekari ja Tino Stenman sekä tytöissä Siiri Kaijansinkko. Päivän parhaasta suomalaissuorituksesta vastasi Niilo Moilanen, joka raivasi upeasti tiensä sprinttien finaaliin ollen lopulta neljäs.

– Jo lähdöstä lähdettiin tosi kovaa ja vauhtia pidettiin koko matkan. Takanousun alkuosassa alettiin mättää niin kovaa, että happoa ehti vähän turhan paljon kertyä ja menetin siinä hyviä pelisijoja. Nousun päällä sain vielä jostain kaivettua voimaa sen verran, että pääsin nousun päältä hyvillä voimilla laskuun. Oli tosi hyvät sukset alla, niin sain sitten imusta napsittua muutaman sijan. Ei se pronssi kovin kauas jäänyt tänään ja tosi tyytyväinen olen hiihtoon, kertasi Moilanen kisaa.

Tino Stenman oli 9:s, Emil Liekari 12:s ja Alexander Ståhlberg 22:s.

Tyttöjen kisassa välierävaiheeseen selviytynyt Siiri Kaijansinkko oli lopputuloksissa 9:s.

– Karsintahiihdosta oli hyvä lähteä alkueriin. Sekin meni hyvin, tulin kakkosena maaliin ja hiihto tuntui ihan hyvältä, pysyin hyvin vauhdissa mukana. Välierässä ei sitten oikein ollut enää paukkuja, mutta olen ihan tyytyväinen, kun tuli parempi sijoitus kuin maanantaina. Sprintti on nyt mennyt niin paljon eteenpäin, että olen tytyväinen, Kaijansinkko kertoi.

Hilla Niemelä oli 16:s, Aino Pihlava 22:s ja Lotta Kurttila 27:s.

Alppihiihdossa pistesija poikien suurpujottelussa

Alppihiihdossa vuorossa oli poikien suurpujottelu. Suomalaisittain kilpailu sujui hyvin, Salomo Sirviö nousi hienosti pistesijalle ollen lopputuloksissa 6:s.

Sirviö oli tyytyväinen lopputulokseen.

– Ensimmäinen kierros ei mennyt niin kuin oli odotettu, mutta toisella kierroksella tuli sellainen onnistuminen, mitä haluttiin, hän kommentoi.

Loput suomalaissijoitukset selviävät, kun alppihiihdon viralliset tulokset saadaan myöhemmin tänä iltana.

Taitoluistelu jatkui vapaaohjelmalla

Linnea Cederin kilpailu jatkui vapaaohjelmalla sijalta 9. Hänen lopullinen sijoituksensa oli 10:s pistein 125,04.

– En yltänyt omalle tasolleni tänään. Ohjelmaan piti tehdä pari helpotusta ja yksi kaatuminenkin tuli, mutta kokonaisuus oli kohtalainen, muutama onnistuminenkin oli mukana. Kokemuksena tämä oli hieno ja sain tosi paljon oppia tulevaan, totesi Ceder.

EYOF-kisojen viides kilpailupäivä on joukkuekisojen ja viestien päivä

Euroopan Nuorten Olympiafestivaalien (EYOF) viidentenä ja viimeisenä kilpailupäivänä perjantaina 15.2. kisataan joukkue- ja viestimestaruuksista kolmessa lajissa: alppihiihdossa, maastohiihdossa ja ampumahiihdossa. Viestit ovat nk. sekaviestejä eli joukkueissa on sekä tyttöjä että poikia.

 

Suomalaiset EYOF-kisoissa perjantaina 15.2.:

(Ajat Suomen aikaa)

10:00 Alppihiihto, paripujottelun joukkuekilpailu (laskujärjestyksessä): Jenny Vuori, Jesper Pohjolainen, Roosa Tuononen ja Jaakko Tapanainen

11:00 Ampumahiihto, sekaviesti (osuusjärjestyksessä): Heidi Nikkinen, Kaisa Keränen, Matias Maijala ja Ville-Valtteri Karvinen. Tytöillä matkana on 6 km ja pojilla 7,5 km

11:30 Maastohiihto, sekaviesti (osuusjärjestyksessä): Emil Liekari, Siiri Kaijansinkko, Tino Stenman ja Hilla Niemelä. Kaksi ensimmäistä osuutta hiihdetään perinteisellä hiihtotavalla ja kaksi viimeistä vapaalla. Matkana on kaikilla osuuksilla 5 km.

 

 

Kilpailujen päivittäisiä raportteja ja suomalaissuorituksia voi seurata Olympiakomitean sivuilla sekä kisajärjestäjän sivuilla:

Kilpailujen aikataulu ja tulospalvelu: https://eyof2019.net/en/result.php

Tuloksia voi seurata myös EYOF 2019 -mobiilisovelluksesta, joka on ladattavissa sovelluskaupoista.

Suomen Olympiakomitean kisasivut: https://www.olympiakomitea.fi/huippu-urheilu/kisat/eyof-kisat/sarajevo-2019/

Seuraa Suomen joukkueen kisamatkaa somessa hashtagilla #sarajevo2019fi