Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
18.02.2019 | Olympiakomitea

Yhdessä liikkumiseen tarvitaan vain yhteistä aikaa

Salo on ottanut Unelmien liikuntapäivän omakseen. Viime vuonna kunnassa ilmoitettiin mukaan yli 70 tapahtumaa, tänä keväänä mukaan halutaan kutsua kaikenikäiset liikkujat.

 –  Salo on aktiiviliikkujan ja penkkiurheilijan keidas sekä luontomatkailijan unelmien täyttymys. Meillä on upeat puitteet lajiin kuin lajiin, lähiliikuntapaikkoja ja lähimetsiä unohtamatta, kuvailee Salon liikuntapalveluiden tiedotussihteeri Terhi Sinnelä kotikaupunkiaan ja työmaataan.

Salossa ollaan liikkuvaista väkeä, ja tämä innostus näkyy myös Unelmien liikuntapäivän aikaan. Vuonna 2018 Salossa järjestettiin yli 70 tapahtumaa kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop up -päivässä – eivätkä Sinnelän mukaan kaikki edes muistaneet ilmoittaa tapahtumaansa virallisesti mukaan!

Pop up -tapahtumia ja pitkän aikavälin vaikutuksia

Salon seudun tapahtumien suurta määrää Unelmien liikuntapäivässä selittää myös kunnan aktiivisuus. Alueen eri toimijoita kannustetaan ahkerasti ilmoittamaan mukaan omia tapahtumiaan.

– Olemme halunneet nostaa esille sitä, että Unelmien liikuntapäivä on matalan kynnyksen liikuntaa, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Emme tarvitse iloiseen yhdessä liikkumiseen muuta kuin yhteistä aikaa, polun ja eväät. Tämä on oma ajatukseni Unelmien liikuntapäivästä, ja tätä kautta olen saanut muutkin innostumaan, Sinnelä pohtii.

Luonnossa liikkuminen oli vahvasti esillä Salossa vuoden 2018 Unelmien liikuntapäivän aikaan. Juuri ennen tapahtumaa ilmestyi Retkeillen Salossa -esite, jonka ympärille liikuntapalveluiden tapahtumat rakennettiin. Sinnelän mukaan Unelmien liikuntapäivä toimi monelle kannustimena lähteä tutustumaan paikallisiin retkikohteisiin.

– Yhden asiakkaan sanoin: nyt päätin lähteä lintutornille, koska siellä oli opas. Tämä päivä toi monelle alkuinnostuksen ja rohkaisun retkeilyyn.

Kaikenikäiset mukaan

Sinnelälle viime vuoden Unelmien liikuntapäivän mieleenpainuvin tapahtuma oli kuitenkin Suomusjärven kylän yhteinen liikuntahetki.

– Kyläläiset innostuivat paikallisen liikuttajan innoittamana koulun pihalle yhteiseen jumppaan, jonka jälkeen he suuntasivat porukalla kävellen parin kilometrin päähän hoivakotiin ulkoiluttamaan vanhuksia.

Tänä vuonna Salossa halutaan vanhuspalvelut aktiivisesti mukaan tapahtumaan, sillä vuoden 2019 Unelmien liikuntapäivän teemana on eri-ikäiset yhdessä liikkeellä. Salossa valmistaudutaan jo 10.5. pidettävään koko kansan liikkumisen juhlapäivään, ja ensimmäiset tapahtumat on jo ilmoitettu karttapalveluun.

– Meillä on lyöty lukkoon Seniorit ja juniorit -liikuntatapahtuma Salon Urheilupuistossa, ja Retkeillen Salossa -esitteen pari kohdetta tulee jälleen mukaan päivään. Päiväkodeistakin ollaan oltu jo yhteydessä.

Sinnelä haluaa kannustaa kuntia mukaan Unelmien liikuntapäivään täysin sydämin. Onnistumisen takaa jatkuva tiedottaminen eri toimijoille sekä tuen tarjoaminen esimerkiksi tapahtumailmoitusten teossa.

– Ei tehdä asiasta liian monimutkaista, vaan avataan silmät, jotta nähdään kuinka kaikki on juuri tässä vieressä, hän rohkaisee.

Terhi Sinnelän vinkit Unelmien liikuntapäivän tapahtumien järjestämiseen

  • Kannusta eri toimijoita mukaan. ”Laitamme suoria viestejä yhdistyksille, kouluille ja päiväkodeille. Pikku bonuksena voi lupautua ’henkiseksi tueksi’ ja vaikka tarvittaessa auttamaan tapahtuman kirjaamisessa sivustolle.”
  • Tiedota tapahtumista.”Olemme saaneet sosiaalisessa mediassa kiitettävää näkyvyyttä, ja markkinoimme myös joka talouteen jaettavassa Kaupunkitiedotteessa ja isoissa tapahtumissa. Haluamme näkyä joka paikassa!”
  • Kutsu kaikki mukaan.”Olemme kaikissa kanavissa nostaneet esille sitä, että Unelmien liikuntapäivään on kaikilla mahdollisuus osallistua. Toteutetaan yksinkertainen asia yksinkertaisesti!”

 

Lue lisää Unelmien liikuntapäivästä täällä.

Ilmoita oma tapahtumasi mukaan täältä.

Lue lisää aiheesta