Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
25.02.2019

OlympiaCastin vieraana mäkimaajoukkueen päävalmentaja Lauri Hakola

Lauri Hakola on toiminut Suomen mäkimaajoukkueen päävalmentajana vuodesta 2018 lähtien. Hakolan oma mäkihyppyura kantoi nuorten MM-mitaleille saakka, mutta työ valmentajana alkoi jo omien aktiivivuosiensa aikana.

Haukiputaalta kotoisin oleva Hakola muutti Kuopioon urheilulukion perässä ja siitä lähti kehittyminen uusille urille. Kilpailuvuosien kohokohtia olivat nuorten sm-mitalit sekä junioreiden mm-mitali joukkuemäestä. Aktiiviuransa aikana Lauri oli jo erittäin kiinnostunut valmentamisesta ja vetikin jo silloin mäkihyppykoulua. Pian kilpauransa lopettamisen jälkeen Hakola sai työpaikan mäkihypyn parista ja sen jälkeen hänen tiensä on johtanut maajoukkuevalmentajaksi saakka.

OlympiaCast: Lauri Hakola

OlympiaCast on Suomen Olympiakomitean tuottama podcast-sarja huippu-urheilun tarinoista, ihmisistä ja ilmiöistä. Sarjassa tavataan urheilijoita, valmentajia, johtajia ja taustavaikuttajia suomalaisen huippu-urheilun ytimestä ja sukelletaan syvälle kunkin vieraan sielunmaisemaan. Isäntinä toimivat Mika Poutala ja Ilkka Palomäki.

OlympiaCast -jaksot ovat kuunneltavissa täällä.