Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
02.03.2019 | Huippu-urheilu

Krasnojarsk 2019: Talviuniversiadit avattiin Venäjällä

Vuoden 2019 talviuniversiadit avattiin Venäjällä Krasnojarskissa. Myös suomalaisurheilijat pääsivät avajaispäivänä tositoimiin, kun Suomi ja Ruotsi kohtasivat miesten jääpallon alkukierroksen ottelussa. Ruotsi karkasi reilussa puolessa tunnissa neljän maalin johtoon ja vei lopulta voiton lukemin 10-1 (5-1). Suomen ainoan osuman iski Oulun yliopistossa opiskeleva Tuomas Räisänen rangaistuslyönnistä ajassa 36.44.

Suomen joukkueen valmentaja Heikki Hyvönen harmitteli pelin hankalia lähtökohtia, sillä Suomen joukkue ei juurikaan ehtinyt harjoittelemaan yhdessä ennen avausottelua.

-Suurinumeroinen tappio tuli, mutta oli pelissä paljon positiivisiakin asioita. Parannamme varmasti turnauksen edetessä. Muutama loukkaantuminen hankaloittaa joukkueen kokoonpanon rakentamisessa, sillä seuraava matsi on jo huomenna, Hyvönen sanoi.

Suomen jääpalloturnaus jatkuu seuraavaksi ottelulla Kazakstania vastaan. Universiadien viiden maan jääpalloturnauksessa ovat Suomen, Ruotsin ja Kazakstanin lisäksi mukana Venäjä ja Norja.

Universiadien avajaiset ovat parhaillaan menossa. Suomen joukkue marssi stadionille alppihiihtäjä Nea Luukon johdattamana.

Kilpailutapahtumat jatkuvat Krasnojarskissa sunnuntaina 3.3. kolmen suomalaislajin voimin.

Suomalaiset talviuniversiadeissa sunnuntaina 3.3.:

(Ajat Suomen aikaa)

05.00 Maastohiihto, naiset, 5 km (p): Petra Torvinen, Vilma Jylhä, Katri Lylynperä, Emmi Lämsä.

05.30 Alppihiihto, naiset, Super-G: Nea Luukko.

06.30 Maastohiihto, miehet, 10 km (p): Juuso Mäkelä, Joel Ikonen, Joonas Sarkkinen, Santeri Pirneskoski, Waltteri Vinkanharju,

14.00 Jääpallo, miehet: Suomi – Kazakstan.

Talviuniversiadit 2.-12.3.2019, Krasnojarsk, Venäjä

Suomen joukkue

Suomen Olympiakomitean kisasivut