Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
05.03.2019 | Olympiakomitea

Liikkumisen riemua ilman ikärajaa

Monessa koulussa, päiväkodissa ja kerhossa oman Unelmien liikuntapäivän tapahtuman järjestämisestä on jo tullut iloinen perinne. Tämän vuoden teema, eri-ikäiset yhdessä liikkeellä, voi näkyä tapahtumissa monella eri tapaa.

Unelmien liikuntapäivää vietetään jo neljättä kertaa perjantaina 10.5. Monissa kerhoissa, kouluissa ja päiväkodeissa ympäri Suomen omien Unelmien liikuntapäivän tapahtumien järjestämisestä on tullut jo yhteinen perinne. Nyt on oikea aika suunnitella iloista liikkumisen teemapäivää ja ilmoittaa oma tapahtuma mukaan karttapalveluun!

Unelmien liikuntapäivä rakentuu yhdessä kokeilemiselle ja tekemiselle. Lapset ja nuoret kannattaa ottaa mukaan jo ideointivaiheessa. Millaisia ideoita, toiveita ja liikkumisen unelmia heillä on? Miten he haluaisivat liikkua: pihalla pelaten, lähiluontoon tutustuen tai eri lajeja kokeillen?

Satulaivan päiväkoti Saimaanharjulla on yksi tapahtumansa jo mukaan ilmoittaneista päiväkodeista. Annamari Sarjala kertoo, että lapset on otettu alusta alkaen mukaan päivän ideointiin ja järjestämiseen.

– Jokainen lapsiryhmä suunnittelee ulos yhden liikunnallisen pisteen ja toteuttaa sen aamulla ulos. Aamupäivällä ryhmät kiertävät ulkoilun aikana toistensa pisteet. Liikuntapaikat jätetään auki myös iltapäiväksi, jolloin huoltajat ja lasta hakevat aikuiset voivat vielä yhdessä tehdä liikuntatehtäviä.

 

Kaikenikäiset liikkeelle

Tänä vuonna Unelmien liikuntapäivän teema on eri-ikäiset liikkeellä yhdessä. Kouluissa ja päiväkodeissa tämä voi tarkoittaa monenlaista tekemistä, esimerkiksi eri luokka-asteiden yhteistä retkeä ja pihaleikkejä tai päiväkotien ja koulujen yhteisiä tapahtumia.

Unelmien liikuntapäivän projektipäällikkö Matleena Livson Olympiakomiteasta muistuttaa, että vain taivas on rajana tapahtumien ideoinnissa.

– Nyt on upea mahdollisuus keksiä eri sukupolvien yhteisiä liikkumisen tapoja ja kutsua vaikkapa vanhemmat mukaan lasten liikuntapäivään tai tehdä jotakin yhdessä lähiseudun vanhusten kanssa.

Satulaivan päiväkodin väki aikoo kutsua mukaan lasten vanhempien lisäksi myös muita lähipiirin ihmisiä.

– Tänä vuonna mukaan liikkumaan on pyydetty päiväkodissamme jumppaavia senioreita. Tarkoituksena on kutsua mukaan myös naapureita, Annamari Sarjala kertoo.

 

Millaista liikuntaa teidän koulussanne tai päiväkodissanne voitaisiin järjestää Unelmien liikuntapäivänä 10.5.?

Lisätietoja, vinkkejä, tapahtuman ilmoittamislomake sekä markkinointimateriaaleja löytyy Unelmien liikuntapäivän sivuilta.

 

Lue lisää aiheesta