Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
07.03.2019 | Seuratoiminta | Uutinen

Lapsille liikettä – yhteistyössä myö kaikki täällä tehhään!

Reilun 1400 asukkaan Enonkoskella Lasten Liike liikuntakerhot pyörivät mallikkaasti seuran, seuran ja ”ihanien” ysiluokkalaisten ohjaajien yhteistyönä. Kerhoon tulemisen kynnys on niin matala, että sitä ei tunneta ollenkaan.

Enonkosken kunta ja urheiluseura Karvilan Kivekkäät (KarKi) toteuttavat Lasten Liike kerhot yhteistyönä. Koordinaattorina toimii kahvilayrittäjä, seuran sihteeri Sanna Ratia. Hyvänä aisaparina on kunnan liikunnanohjaaja/nuorisotyöntekijä Jonna Immonen, joka puolestaan antaa käytännön tukea ja vinkkejä nuorille kerhonvetäjille Linda Mustoselle ja Charlotta Sopaselle.

Lasten Liike -kerhoja on kaksi. Tiistaisin klo 16.15-17 on 3-5-vuotiaiden kerho ja torstaisin klo 16-17 on 6-9-vuotiaiden kerho. Lapsia on mukana kolmisenkymmentä. Kerhopaikkana on kunnan maksutta käyttöön antama Enonkosken Liikuntatalo lähiympäristöineen.

Lasten Liike -tunnusta ja -palveluja hyödynnetään monin tavoin.

– Ilmoittautuminen kumpaankin kerhoon hoituu suoraan seuran nettisivulta digitaalisen Suomisport-kerhotyökalun kautta. Jos nettiasiointi on tuottanut hankaluuksia, käytännön apua on tarjonnut Jonna. kertoo Ratia. Myös palautteen kerääminen ja viestintä vanhempien kanssa on hänen mielestään kätevää sähköisen järjestelmän kautta.

Liikuntakerho-ohjaajat Linda ja Lotta ovat puolestaan hyödyntäneet Lasten Liike -kerhoille tarjotun ilmaisen koulutuksen osallistumalla Lasten liikunnan ohjaajakoulutukseen Tanhuvaaran urheiluopistolla. Ja tietysti KarKin nettisivuilla näkyy laatutakuuna Lasten Liike -tunnus.

Enonkosken kuntastrategia kuuluu: ´Liikuttavan Onnellinen Enonkoski´. Ratia kokee helposti saavutettavien liikuntakerhojen edistävän onnellisuutta erinomaisesti.

– Sillä aikaa, kun lapsilla on mielekästä kerholiikuntaa, vanhemmat voivat käydä vaikkapa Liikuntatalon kuntosalilla tai sen lähistöllä omalla hiihtolenkillä.

Suurempia kaikille avoimia liikunnallisia tapahtumia järjestetään aika ajoittain yhdessä EsLin ja paikallisten toimijoiden kanssa.

– Yhteistyössä myö kaikki tehhään täällä Enonkoskella. Se on tärkeää, että lapset pääsevät kokemaan ja näkemään paljon erilaisia liikkumisen malleja pienestä pitäen.

 

Tule mukaan lasten liikkeeseen – hyödynnä Lasten Liike -kerhon edut:

Lasten Liike tarjoaa laadukkaan matalan kynnyksen kerhotoiminnan järjestäjälle maksutta mm. digitaalisen Suomisport-kerhotyökalun, materiaalipankin, kerholaisten vakuutukset, lasten liikunnan ohjaajakoulutuksen sekä laajan yhteistyöverkoston. Lasten Liike >

Lue lisää aiheesta