Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
08.03.2019 | Huippu-urheilu

Krasnojarsk 2019: Universiadeissa kahden suomalaismitalin päivä

Talviuniversiadien seitsemäs kilpailupäivä oli suomalaisittain erittäin menestyksekäs. Päivän avasivat maastohiihtäjät sekajoukkuein käydyllä parisprinttikilpailulla. Suomen ykkösjoukkue Katri Lylynperä – Joonas Sarkkinen nappasi pronssimitalin ja Suomen kakkosjoukkue Emmi Lämsä – Juuso Mäkelä sijoittui viidenneksi. Lylynperä ja Sarkkinen jäivät voiton vieneestä Venäjän ykkösjoukkueesta 17,89 sekuntia ja toiseksi tulleesta Venäjän kakkosjoukkueesta reilut seitsemän sekuntia.

-Karsinta oli tänään pikkuisen tahmea mutta onneksi päästiin finaaliin, jossa löytyi tosi hyvä kulku. Pystyin hiihtämään ihan omia maksimisuorituksia ja myös huolto teki hyvää työtä tänään, Sarkkinen kertoi.

Sarkkinen opiskelee Kajaanin ammattikorkeakoulussa ja edustaaOunasvaaran Hiihtoseuraa ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaa

– Muutaman sairastelupäivän jälkeen löytyi taas terävää hiihtoa ja karsinta aukaisi paikkoja hyvin finaalia varten. Sukset oli koko päivän erinomaiset, Lylynperä sanoi.

Lylynperä opiskelee Tampereen yliopistossa ja edustaa Vuokatti Ski Team Kainuuta ja Vuokatti-Ruka Urheiluakatemiaa.

Axel Thelenille pronssia lumilautapaipissa

Miesten lumilautailun half pipessa Suomen Axel Thelen selviytyi karsinnasta finaaliin kisan kolmanneksi parhaalla tuloksella. Finaalissa Thelen säilytti asemansa ja voitti pronssia pistein 85,50.

-Kisat meni todella hyvin siihen nähden että laskin täällä ekan paippikisani tänä vuonna. Onneksi sain hyvät treenipäivät alle ja ehdin totutella tuohon paippiin, Thelen sanoi.

Kisan kärkikolmikko oli selkeästi omaa luokkaansa. Voiton vei Venäjän Nikita Avtaneev pistein 95,50 ja hopealle laski Etelä-Korean Lee-jun Kweon pistein 92,75.

Axel Thelenin seura on QKLS,hän opiskeleeArcada ammattikorkeakoulussa ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiassa.

Turkkila – Versluis tanssi neljänneksi

Suomen pari Juulia Turkkila – Matthias Versluis sijoittui jäätanssikilpailun neljänneksi pistein 177,23. Kyseessä on parin kansainväliset ennätyspisteet. Kisan voittoon luisteli venäläispari Popova – Mozgov pistein 183,01.

-Ollaan kyllä kokonaisuuteen todella tyytyväisiä, tehtiin se mitä pystyttiin ja homma toimi yhtä hyvin kuin harjoituksissa. Tähän paikkaan tämä oli hyvä suoritus, Turkkila kommentoi.

Myös muodostelmaluistelussa suomalaiset olivat odotetun vahvoja. Team Unique kokosi lyhytohjelmallaan kauden kotimaiset kärkipisteet 85,49 ja johtaa kilpailua ennen huomista vapaaohjelmaa. Marigold IceUnity on kolmantena pistein 81,50.

-Tosi hyvä mieli, tehtiin se mitä on tehty harkoissa. Tavoite oli saada 85 pistettä täyteen ja huomenna jatketaan samalla tavalla, Summasi Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen.

Lyhytohjelman jälkeen toisena on venäläisjoukkue Tatarstan pistein 82,23.

Lauantaina 9.3. Krasnojarskissa on suomalaisten osalta vuorossa kilpailut maastohiihdossa, muodostelmaluistelussa ja kumparelaskussa. Lisäksi Suomi kohtaa Venäjän jääpalloturnauksen välierässä.

Suomalaiset talviuniversiadeissa lauantaina 9.3.:

(Ajat Suomen aikaa)

05.00 Maastohiihto, naiset, 3 x 5 km viesti: Emmi Lämsä – Petra Torvinen – Vilma Jylhä.

05.45 Taitoluistelu, muodostelmaluistelu, lyhytohjelma: Marigold IceUnity ja Team Unique.

07.00 Maastohiihto, miehet, 4 x 7,5 km viesti: Juuso Mäkelä – Joonas Sarkkinen  – Waltteri Vinkanharju – Joel Ikonen.

10.00 Jääpallo, miehet, välierä: Venäjä – Suomi.

12.00 Freestyle, miehet, kumparelasku: Topi Kanninen.

Talviuniversiadit 2.-12.3.2019, Krasnojarsk, Venäjä

Suomen joukkue

Suomen Olympiakomitean kisasivut