Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
09.03.2019 | Huippu-urheilu

Krasnojarsk 2019: Muodostelmaluistelijat ja maastohiihtäjät mitalivireessä

Talviuniversiadien kahdeksas kilpailupäivä toi suomalaismenestystä muodostelmaluistelussa ja maastohiihdossa. Team Unique lähti muodostelmaluistelun vapaaohjelmaan kisan kärjessä ja onnistui säilyttämään kärkipaikkansa yhteispistein 228,79. Marigold IceUnity oli vapaaohjelman ykkönen ja nousi kokonaistuloksissa lyhytohjelman kolmannelta sijalta toiseksi yhteispistein 224,97. Universiadeissa ratkesi myös edustuspaikka muodostelmaluistelun MM-kotikisoihin, jotka luistellaan Helsingissä 12.–13.4. Edustuspaikan vei Marigold IceUnity kauden parhaan noteerauksen perusteella.

-Hieno viikko ja hieno kisa meiltä. Vähän on katkeransuloiset tunnelmat, kun MM-paikka meni niukasti sivu suun, mutta voitosta on tosi hyvä mieli, Team Uniquen valmentaja Mirjami Penttinen totesi.

Lue lisää MM-valinnoista Taitoluisteluliiton sivuilta.

Miehille viestipronssia maastohiihdossa

Maastohiihdossa käytiin viestikilpailut. Suomen miehet hiihtivät 4 x 7,5 kilometrin kilpailussa järjestyksessä Juuso Mäkelä – Joonas Sarkkinen – Waltteri Vinkanharju – Joel Ikonen. Suomen joukkue hiihti koko kilpailun ajan kolmannella sijalla Venäjän ja Kazakstanin käydessä kamppailua kisan voitosta.

-Tänään otettiin se mikä oli otettavissa. Huolto toimi hyvin ja meillä oli todella liukkaat sukset. Varmasti oli meille kaikille sellainen kisa, että hymyssä suin voidaan jatkaa tästä eteenpäin, Suomen avausosuuden hiihtänyt Juuso Mäkelä totesi.

Suomen ero voittaneeseen Venäjän joukkueeseen oli maalissa 1.46,9. Eroa hopeasijaan jäi 20 sekuntia.

Suomen naisten 3 x 5 kilometrin viestijoukkue Emmi Lämsä – Petra Torvinen – Vilma Jylhä oli kuudes 3.36,5 kisan voittaneen Venäjän takana. Mitalisija jäi suomalaisilta puolentoista minuutin päähän.

Topi Kanninen kahdeksas – Venäjä nujersi jääpallomiehet välierässä

Miesten jääpallossa Venäjä otti välierissä selvän 11-1 (5-0) voiton Suomesta ja näin Suomi pelaa huomenna pronssista Norjaa vastaan.

– Teimme muutamia muutoksia kokoonpanoon ja nostimme karvausta ylemmäksi, jotta saisimme häirittyä Venäjän pelinrakentelua. Eihän ne kyllä numeroissa näy, mutta kokonaisuus oli parempi kuin keskiviikon Venäjä-pelissä. Huomenna on turnauksen ja kauden viimeinen ottelu ja kaikki ladataan siihen, että pronssi tuodaan Suomeen, tuumi joukkueenjohtaja Ilkka Hoffren.

Miesten freestylen kumparelaskussa Topi Kanninen selviytyi finaaliin karsinnan kymmenenneksi parhaana laskijana. Finaalissa Kanninen paransi laskuaan selvästi ja päätyi sijalle 8 pistein 70,15.

Sunnuntaina 10.3. Krasnojarskissa on luvassa vilkas suomalaispäivä. Kilpailuja käydään sinivalkoisten osalta alppihiihdossa, lumilautailussa, hiihtosuunnistuksessa, freestylessa ja jääpallossa.

Suomalaiset talviuniversiadeissa sunnuntaina 10.3.:

(Ajat Suomen aikaa)

05.00 Alppihiihto, naiset, pujottelu: Nea Luukko.

05.00 Lumilautailu, miehet, slopestyle: Axel Thelen.

09.00 Hiihtosuunnistus, miehet, keskimatka: Santeri Aikio, Samuli Schroderus, Elmeri Toivanen, Eevert Toivonen, Misa Tuomala.

10.00 Jääpallo, miehet, pronssiottelu: Suomi – Norja.

11.00 Hiihtosuunnistus, naiset, keskimatka: Liisa Nenonen, Sanna Pusa, Mirka Suutari, Tuuli Suutari.

12.00 Freestyle, miehet, parikumpareet: Topi Kanninen.

Talviuniversiadit 2.-12.3.2019, Krasnojarsk, Venäjä

Suomen joukkue

Suomen Olympiakomitean kisasivut