Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
10.03.2019 | Huippu-urheilu

Krasnojarsk 2019: Liisa Nenoselle jälleen universiadikultaa

Jyväskylän avoimessa yliopistossa opiskeleva ja SK Vuoksia edustava Liisa Nenonen voitti toisen kultamitalinsa Krasnojarskissa käytävissä talviuniversiadeissa. Nenonen hallitsi sunnuntaiaamuna käytyä keskimatkan kilpailua ja nappasi voiton seitsemän sekunnin erolla Venäjän Maria Viatkinaan.

-Helppoa oli. Huomasin heti ensimmäisellä lenkillä että tänään kulkee hyvin. Hiihdin muiden mukana kaksi lenkkiä ja lisäsin vauhtia stadionilla viimeiselle lenkille lähtiessä. Kisa oli koko ajan hallinnassa, universiadimestari Nenonen totesi.

Muista suomalaisista Mirka Suutari oli 4:s,Tuuli Suutari 7:s ja Sanna Pusa 16:s. 

Axel Thelen slopestylen pronssille

Miesten lumilautailun slopestylessä Suomen Axel Thelen sijoittui kolmanneksi pistein 89,25. Thelenin pronssipisteet syntyivät finaalin toisella laskulla. Thelen onnistui ainoana kilpailijana rikkomaan kolmen venäläislaskijan rintaman, joka miehitti sijat 1,2 ja 4.

-Universiadit on ollut tosi mahtava kokemus, hienosti järjestetyt kisat. Oman suoritukset on menneet todella kivasti. Slopessa laskuihin jäi kyllä vielä parannettavaakin, mutta olen tyytyväinen kahteen mitaliin näistä kisoista, Thelen sanoi.

Aiemmin Thelen sijoittui niin ikään pronssille lumilautapaipissa. Thelenin seura on QKLS,hän opiskeleeArcada ammattikorkeakoulussa ja Pääkaupunkiseudun urheiluakatemiassa.

Miesten hiihtosuunnistuksessa huikea sekuntikamppailu – Suomi neljäs jääpallossa

Miesten hiihtosuunnistuksen keskimatkalla nähtiin äärimmäinen tasainen kamppailu mitaleista. Norjan Jörgen Baklid vei voiton kolmen sekunnin marginaalilla ennen Venäjän Sergei Gorlanovia. Kisan kuusi parasta mahtuivat 54 sekunnin sisään, joukossa viidenneksi sijoittunut Elmeri Toivanen ja kuudenneksi yltänyt Samuli Schroderus. Santeri Aikio oli 16:s.

Naisten pujottelussa Nea Luukko oli 18:s jäätyään +4.56 kisan voittaneelle Venäjän Jekaterina Tkachenkolle. Freestylen parikumparekisassa Topi Kanninen putosi jatkosta puolivälierävaiheessa. Miesten jääpallossa Suomi taipui Norjalle pronssiottelussa luvuin 5-3 (4-0). Suomen sijoitus turnauksessa oli lopulta neljäs.

Maanantaina 11.3. Krasnojarskissa suomalaisia nähdään vain naisten 15 kilometrin maastohiihdon massalähtökilpailussa.

Suomalaiset talviuniversiadeissa maanantaina 11.3.:

(Ajat Suomen aikaa)

06.30 Maastohiihto, naiset, massalähtö 15 km (v): Emmi Lämsä, Vilma Jylhä.

 

Talviuniversiadit 2.-12.3.2019, Krasnojarsk, Venäjä

Suomen joukkue

Suomen Olympiakomitean kisasivut