Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
OlympiaCast
11.03.2019 | OlympiaCast

Mira Potkonen kertoo erikoisen uratarinansa OlympiaCastin vieraana

Mira Potkosen poikkeuksellinen ura alkoi vasta 28 vuotiaana ja se on ollut täynnä uskomattomia tarinoita. Potkonen käy podcastissa läpi, kuinka vasta aikuisena huippu-urheilun aloittaneesta naisesta voi tulla olympiamitalisti.
Mira Potkonen toi Rio De Janeiron olympialaisista  Suomen ainoan mitalin, vaikka neljä vuotta aikaisemmin tämän piti olla mahdotonta. Vielä Lontoon kisoissa vuonna 2012 sääntöjen mukaan yli 35 vuotiaita ei päästetty nyrkkeilemään olympialaisissa. Sääntö kuitenkin muutettiin ennen Rion olympialaisia ja niin Mira pääsi tavoittelemaan omaa unelmaansa.
Potkonen on voittanut urallaan olympia- ja MM-pronssia, Euroopan mestaruuden ja EM-hopeaa. Tällä hetkellä hän valmistautuu täysillä kohti Tokion olympialaisia vuonna 2020.
OlympiaCast on Suomen Olympiakomitean tuottama podcast-sarja huippu-urheilun tarinoista, ihmisistä ja ilmiöistä. Sarjassa tavataan urheilijoita, valmentajia, johtajia ja taustavaikuttajia suomalaisen huippu-urheilun ytimestä ja sukelletaan syvälle kunkin vieraan sielunmaisemaan. Isäntinä toimivat Mika Poutala ja Ilkka Palomäki.