Jaa artikkeli Facebookissa Jaa artikkeli Twitterissä Jaa artikkeli LinkedInissä
11.03.2019 | Olympiakomitea

”Yhteinen liikkuminen on yhdessäoloa parhaimmillaan”

Unelmien liikuntapäivä saattaa yhteen paitsi eri-ikäiset liikkujat myös paikalliset toimijat. Vantaalla puuhataan koko perheen yhteistä päivää järjestöjen ja seurakunnan yhteisvoimin.

Vantaan Veromiehen koulun kenttä täyttyi viime keväänä 10.5. iloisesta yhdessä tekemisestä. Vantaan Latu ry, Vantaan Sydän ry ja joukko muita paikallisia toimijoita järjesti yhteisvoimin Unelmien liikuntapäivän tapahtuman, joka tarjosi liikuntaa, pelejä ja luontoelämyksiä kaikenikäisille.

Viime vuoden tapahtuma oli Vantaan Ladulle ensimmäinen kerta, kun yhdistys oli mukana Unelmien liikuntapäivässä. Puheenjohtaja Maarit Kylmäluoma kertoo, että ennen tapahtumaa järjestäjillä oli perhosia vatsassa.

– Jännitimme vähän ennakkoon, miten tapahtuma otetaan vastaan ja lähtevätkö perheet liikkeelle. Kyllä lähtivät, ja liikunnalliset toimintapisteemme kiinnostivat.

Päivän aikana ohjelmassa oli muun muassa luontobingoa, eläinjoogaa, frisbeegolfia, poniratsastusta ja kävelyretki Kartanonkoskelle. Sekä tapahtuman suunnittelussa että markkinoinnissa painotettiin aktiviteettien sopivuutta koko perheelle.

Vantaan Ladun toiminnassa eri-ikäisten yhdessä liikkuminen on arkipäivää, ja lapset touhuavat paljon myös isovanhempiensa kanssa. Kylmäluoman mukaan liikunnan positiiviset vaikutukset kulkevat ikäpolvelta toiselle – molempiin suuntiin.

– Lapset oppivat liikunnallisen elämäntavan vanhemmiltaan, isovanhemmiltaan tai muilta lähipiirin aikuisilta. Lapset puolestaan liikuttavat aikuisia, hän pohtii.

 

Yhteistyössä on voimaa

Positiivisten kokemusten kannustamana Vantaalla tapahtuu paljon Unelmien liikuntapäivän merkeissä myös tänä vuonna. Vantaan Latu järjestää Unelmien liikuntapäivän jatkot lauantaina 11.5. yhdessä Vantaan Sydän ry:n ja Tikkurilan seurakunnan kanssa. Myös joukko muita toimijoita on jälleen lähdössä mukaan tekemään koko seudun yhteistä tapahtumaa.

Helsingin pitäjän kirkonkylän Pappilan puistossa järjestetään koko perheen tapahtuma, jossa tulee olemaan erilaisia liikunnallisia pisteitä, kuten sulkapalloa, eläinjoogaa, hevoskärryajelua ja tandem-pyöräilykokeilua.

Kylmäluoma kannustaa kaikkia osallistumaan Unelmien liikuntapäivän tekemiseen ja järjestämään tapahtumia yhdessä muiden kanssa.

– Yhteinen liikkuminen on aktiivista yhdessäoloa parhaimmillaan. Kannattaa lähteä mukaan ja kysyä paikallisia toimijoita yhteistyöhön!

 

Lisätietoa, vinkkejä, oman tapahtuman ilmoittamislomake sekä markkinointimateriaaleja löytyy Unelmien liikuntapäivän sivuilta.

Unelmien liikuntapäivä 10.5. on kaikenlaisen liikkumisen kokeilu- ja pop-up päivä, joka järjestetään jo neljättä kertaa. Päivän tavoitteena on innostaa ihmisiä liikkumaan yhdessä ja löytämään uusia tapoja liikkua. Vuonna 2018 Unelmien liikuntapäivän tapahtumat liikuttivat yli sataatuhatta suomalaista.  

Unelmien liikuntapäivä on osa YK:n terveysjärjestö WHO:n Move for Health -päivää. Sitä ovat edistämässä monet liikunta-, urheilu- ja terveysorganisaatiot. Kokonaisuutta koordinoi ja tapahtumasivustoa ylläpitää Suomen Olympiakomitea. 

Lue lisää aiheesta